Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kariņš: Sociālo palīdzību varētu sniegt mazāk nodrošinātām ģimenēm, nevis turīgajām

Sociālo palīdzību varētu sniegt mazāk nodrošinātām ģimenēm, nevis turīgajām, kam šī palīdzība nav nepieciešama, ceturtdienas vakarā Saeimas debatēs sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka īstais strīds vai diskusija nav par bērnu brīvpusdienu izmaksu dalīšanu starp valsti un pašvaldībām. Jautājums ir plašāks, - kādā veidā valstij nākotnē organizēt sociālās palīdzības sniegšanu, jo līdz šim tas esot darīts "plakani" jeb sniedzot palīdzību gan turīgām, gan mazāk turīgākām ģimenēm, pauda valdības vadītājs.

Viņš skaidroja, ka piesaka diskusiju, kas Saeimā vēl nav apspriesta, proti, ka nākotnē sociālo pabalstu varētu sniegt tām ģimenēm, kam tas ir nepieciešams, atsakoties no to maksāšanas tiem, kam tas nav nepieciešams. Kariņš norādīja, ka tā būtu līdzīga pieeja kā opozīcijas deputātu piesauktajās Ziemeļvalstīs, kur palīdzība netiekot sniegta visiem vienādi, bet gan tam, kam tas ir visvairāk vajadzīgs. 

Premjers norādīja, ka ir ļoti labi, ka opozīcija debatēs aktualizē jautājumu par to, kā uzlabot pabalstu sistēmu.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā, kas tostarp paredz pienākumu pašvaldībām solidārā apmērā piedalīties skolēnu brīvpusdienu līdzfinansēšanā. 

Pēc tam, kad Saeimas vairākums pieņēma lēmumu vēl vairāk saīsināt debašu laiku par nākamā gada budžeta likumprojektiem, parlamenta opozīcijas pameta sēžu zāli un vairs nepiedalījās budžeta izskatīšanā.

Saeimā otro dienu norisinājās lemšana par 2020.gada budžetu pavadošajiem likumprojektiem. Parlamenta sēde trešdien ilga 14 stundas, ieskaitot pārtraukumus, un ceturtdienas sēde ilga vairāk nekā desmit stundas.

Top komentāri

Taupīt iespējams arī Saeimā
T
Saeimai ģenerālsekretārs nav vajadzīgs! Šeit nav Lielbritānija ar līdzīgiem parlamenta amatiem! Bet savus palīgus (kaut desmit)deputāti lai algo paši!
Dusmas
D
Ka gan Karinam beidzot ir ienacis prata, ka vajag socialo palodzibu mazak nodrosinatam gimenem vel ari noteikti pensionariem maminam ar berniniem, bet pielietot vardus (nevis turigajiem)tas ir lielais kauna traips Latvijas sibriza vesture. Un vispar visi deputati, ministri vajag pasiem visu apmaksat kapec t nabaga tautai vajag ar savu naudu apmaksat savu dzivokli,elektribu,gazi, braucamo bileti un ari japerk pasiem degviela un otra puse naudas jaatdod liekeziem par kuriem jaapnaksa ari visi pakalpojumi KAPEC atbildiet Karin jums visiem pilni sturu sturi ar naudu kapec pasi nevarat visu apmaksat,kauns!
Velosipēds,Kariņ,nav jāizgudro!
V
Nevis sociālo palīdzību,bet samazinātu PVN pārtikai,nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu ģimenes vienīgajam mājoklim,obligātu veselības apdrošināšanu un minimālo pensiju iztikas minimuma līmenī-kā visā civilizētajā pasaulē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas