Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kariņš: SC kā promaskaviskai partijai nav vietas Latvijas valdošajā koalīcijā

Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) uzskata, ka valdošā koalīcija jāveido Vienotībai, Zatlera Reformu partijai un Nacionālajai apvienībai. Pēc eiroparlamentārieša domām, šīm trim partijām ir daudz kopīga programmās un deklarētajos mērķos, un šāda koalīcija spēs turpināt līdzšinējās valdības kursu.

K. Kariņš norāda, ka minētajām partijām ir līdzīgas nostājas trīs būtiskākajos jautājumos – par valsts ekonomisko attīstību, pretkorupcijas politiku un nacionālajiem jautājumiem.

Savukārt kas attiecas uz Saskaņas Centru (SC), tad politiķis norāda, ka šī partija ir orientēta nevis uz Eiropu, bet izteikti promaskaviska, un ka šādam politiskajam spēkam nav vietas Latvijas valdībā. „Šai partijai nav sadarbības partneru Eiropā, tās vienīgais draugs un sabiedrotais ir [Vladimira] Putina partija Vienotā Krievija,” saka K. Kariņš.

Tāpat SC, kā uzskata K. Kariņš, ir ekonomiski kreisa partija, „kura piedāvā palielināt budžeta deficītu līdz 4-4,5%, lai ar aizņemtu naudu stutētu sociālo sektoru”, kas novedīs pie ekonomiskās katastrofas. „Tas ir līdzīgi kā dzērājs aizņemtos, lai turpinātu dzert,” piebilst politiķis.

K. Kariņš arī norāda uz SC pagātnes balsojumiem, kuri liecina, ka šī politiskā spēka deputāti bieži balsojuši par „apšaubāmiem lēmumiem”. „Pietiek jau ar to, ka SC bija pret kratīšanu pie [Ainara] Šlesera un pret paša [Valda] Zatlera atkārtotu ievēlēšanu par valsts prezidentu,” uzskata politiķis.

Tāpat K. Kariņš domā, ka SC nav atteicies no divvalodības ieviešanas Latvijā idejas. „Tas, ka viņi šobrīd par to klusē, nepavisam nenozīmē, ka šis jautājums netiks aktualizēts pie pirmās izdevības,” saka eiroparlamentārietis.

Pēc K. Kariņa domām, SC iekļaušanās Latvijas valdībā iespējama tikai „visai tālā nākotnē” un vienīgi ar nosacījumu, ka šī partija atsakās no savas izteikti promaskaviskās un pret Latvijas interesēm vērstās orientācijas un kļūst par eiropeisku „Latvijas kreiso, iespējams, sociālistu partiju”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas