Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kariņš: ekonomiski federālāka Eiropa ir izdevīga Latvijai

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V) uzskata, ka „zināms ekonomiskā federālisma elements” Eiropas Savienībā (ES) ir Latvijas interesēs. Šādi politiķis izteicās pirms trešdien EP gaidāmā balsojuma par ekonomikas pārvaldības likumu paketi.

Šo iniciatīvu mērķis ir nepieļaut situāciju, kad eirozonas valstis ignorē Eiropas Komisijas norādījumus koriģēt budžeta politiku, un likt tām novērst ekonomikas problēmas savlaicīgāk. Paredzēts, ka jaunie noteikumi ievērojami uzlabos vispārējo pārskatāmību un valstu atbildību, kā arī statistikas datu kvalitāti un precizitāti, nodrošinot, ka tie tiek ievākti neatkarīgi.

K. Kariņš norāda, ka atbalstīs likumu paketi, jo uzskata, ka Latvijas interesēs ir „ekonomiski vesela un pēc iespējas stipra Eiropa”. „Eiropas Savienība ir Latvijas galvenais eksporta tirgus, kas mums ir vitāli svarīgs, ja vēlamies sakārtot savu ekonomiku,” uzskata eiroparlamentārietis.

Politiķis arī uzsver, ka likumu pakete tās pieņemšanas gadījumā neatrisinās šodienas krīzi, taču sakārtos ES likumdošanu un nākotnē ierobežos ekonomiski neapzinīgākās ES dalībvalstis.

„Latvijai nav izdevīgi atrasties starp sadalītu Eiropu un Austrumiem, Latvijas ekonomiskajai labklājībai un nākotnes attīstībai ir izdevīga spēcīga Eiropa,” uzsver K. Kariņš, piebilstot, ka arī Latvijai, pēc pievienošanās eiro zonai, nāksies pieņemt „šādus spēles noteikumus”.

Pēc K. Kariņa vārdiem, pagaidām gan nav pilnīgas pārliecības par to, ka EP nobalsos par ekonomikas pārvaldības likumu paketi, jo parlamentāriešu viedokļi ir ļoti dažādi. Piemēram, EP sociālistu frakcija uzskata, ka eirozonas ekonomiku taupības pasākumu vietā nepieciešams stimulēt ar aizņēmumiem un tēriņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas