Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kalvīša iecelšana Lattelecom var radīt kaitējumu JL tēlam

Bijušā premjera un kādreizējā Tautas partijas (TP) līdera Aigara Kalvīša iecelšana Lattelecom padomē un tās vadībā var radīt kaitējumu Jaunā laika (JL) tēlam ilgstošākā laikā, liecināja diskusijas sestdien Jaunā laika domes sēdē Siguldā.

Kopš JL priekšsēde Solvita Āboltiņa atzina, ka "amats Kalvītim bija šīs valdības izveidošanas cena" dažādi tiek vērtēts arī pats Jaunais laiks, jo nav nodrošinājis deklarēto principu ievērošanu. Jāatgādina, ka A.Kalvītis pavasarī aktīvi piedalījās jaunās valdības veidošanā, lai arī vairs neieņēma nevienu amatu. Bija iespaids, ka sarunas ar JL vada viņš, nevis kāds no partijas līderiem. Drīz pēc V.Dombrovska valdības izveidošanas A.Kalvītis nolika Saeimas deputāta mandātu.

JL līdere S.Āboltiņa arī sestdien partijas domes sēdē atzina: "Kalvītis tur ir tādēļ, lai būtu Dombrovska valdība." Taču viņa arī norādīja, ka A.Kalvītis ir pieredzējis politiķis, kurš visilgāk ir bijis arī valdības vadītāja amatā. Tas sakrīt ar TP frakcijas vadītāja Māra Kučinska argumentiem sava partijas biedra aizstāvībai. "Kalvītis ir aizgājis no politikas, bet viņam vēl nav 50 gadu un viņam ir kaut kas šajā dzīvē jādara," sēdē teica S.Āboltiņa.

JL domes sēdes, kas tiek rīkotas reģionos, ir atklātas, tās var apmeklēt arī iedzīvotāji un uzdot politiķiem jautājumus žurnālistu klātbūtnē. Pēc S.Āboltiņas sacītā par bijušā premjera nonākšanu Lattelecom padomes vadībā kāda sieviete zālē teica, ka braukusi šurp, lai izteiktu atbalstu premjeram V.Dombrovskim un viņa partijai, "bet nostāja jautājumā par Kalvīti man nav pieņemama — lai viņš kaut kur strādā, bet ne jau mūsu visu acu priekšā, ņemot vērā to, kur viņš mūs visus ir novedis".

S.Āboltiņa, attaisnojot JL atbalstu A.Kalvītim, atsaucās arī uz to, ka JL Saeimā ir tikai 14 balsu, bet TP parlamentā ir lielākā frakcija, kurā ir 21 deputāts. "Viņi ir mūsu sadarbības partneri. Mēs aizgājām no Aigara Kalvīša valdības, un sabiedrība mums joprojām to nevar piedot. Es neatbalstu Aigaru Kalvīti, bet reālā situācija ir tāda, kāda tā ir," teica JL līdere.

Bijušais premjers A.Kalvītis, lūgts komentēt JL sēdē runāto, Dienai apstiprināja, ka valdības veidošanas laikā viņš ir paziņojis par savu aiziešanu no politikas un Jaunā laika vadība piekritusi, ka bijušajam premjeram varētu piedāvāt amatu Lattelecom padomē, pret ko toreiz neviens neesot iebildis, uztverot to kā pašsaprotamu — A.Kalvītim ir biznesa un politiskā pieredze, un viņš šo nozari pazīstot kā bijušais ekonomikas ministrs un ekspremjers. "Te var jautāt, bet kāpēc Solvita Āboltiņa ir Saeimas priekšsēdētāja biedre? Vai tad Karina Pētersone šajā amatā bija slikta?" Dienai sacīja A.Kalvītis. Viņš teica — ja JL var piedāvāt labāku kandidatūru šim amatam, viņš esot gatavs dot vietu padomē tam cilvēkam. Jāatgādina, ka valdības veidošanas laikā bija panākta arī vienošanās par JL ietekmes palielināšanu Saeimā, tāpēc opozīcijā palikušās LPP/LC pārstāve K.Pētersone zaudēja amatu Saeimas prezidijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas