Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Joprojām cenšas atjaunot elektroapgādi Latgalē un Vidzemē

Šodien ar ievērojamiem papildspēkiem turpinās elektroapgādes atjaunošana Latgalē un Vidzemē, kur pēc snigšanas naktī uz sestdienu bija radušies būtiski elektroenerģijas piegādes traucējumi,  informēja AS Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis.

1.janvārī AS Sadales tīkls izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos.

Šodien darbam austrumu reģionā mobilizētas 92 brigādes, ziemeļaustrumu reģionā strādā 70. Būtisks papildinājums atjaunošanas darbos ir Nacionālo bruņoto spēku speciālais transports, kā arī Valsts robežsardzes un privātuzņēmēju 20 sniega motocikli. Ar sniega motocikliem smagajos apstākļos iespējams operatīvi veikt elektrolīniju novērtējumu un sniegt ziņas montieru brigādēm.

"Speciālistiem katram ir savas uzdevums, tādējādi daļa brigāžu veic trasu tīrīšanu no kritušiem kokiem, daļa - līniju montāžu. Trešdaļa no nodarbinātajām vienībām ir ārpus Latvenergo piesaistīti darbuzņēmēju speciālisti. Ar AS Latvijas Valsts meži atbalstu no 2.janvāra līniju atjaunošanas darbos iesaistītas desmit meža izstrādes brigādes ar speciālo tehniku Latgalē," stāsta Siksnis.

Svētdienas rītā ar traucētu apgādi vai bez elektroenerģijas ir aptuveni 55 000 klientu, galvenokārt Rēzeknes (11 000), Daugavpils (8000) un Jēkabpils (6000) apkārtnē, taču kopš sestdienas vairāk bojājumu ir arī Aizkrauklē, Madonā, Cēsu un Piebalgas apkaimē.

Sadales tīkla vadība un speciālisti turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi saviem klientiem. Latvenergo dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai, atvainojas par neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret dabas apstākļu izraisītajiem notikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas