Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

JL: RD rīcība ar Rīgas siltumu novedīs pie cenu kāpuma

Rīgas pašvaldības iecere pārņemt kontroli Rīgas siltumā, iespējams, ir mēģinājums veikt slēpto privatizāciju par labu uzņēmumam Dalkia, kas nākotnē varētu izmantot savas pirmpirkuma tiesības, kļūstot par galveno kapitāldaļu īpašnieku, uzskata Jaunais laiks (JL).

Tomēr JL atbalsta individuālo siltuma skaitītāju uzstādīšanu rīdzinieku dzīvokļos, tomēr uzstāj, ka sabiedrības interesēs ir izvērtēt labāko iespējamo variantu.

Jau ziņots, ka Dalkia ar Rīgas domi varētu veidot kopuzņēmumu, kuram piederēs vairāk nekā 50% a/s Rīgas siltums akciju. Jauno kopuzņēmumu vadītu Dalkia pārstāvis un uzņēmums būs atbildīgs gan par Rīgas siltuma pārvaldīšanu, gan investīciju programmu.

JL atgādina, ka jau 2006.gadā Dalkia iesniedza priekšlikumu ļaut tai privatizēt Latvijas valstij piederošās Rīgas siltuma akcijas, kas tika noraidīts.

«Iespējams, šis ir veids, kā ar atsevišķu RD amatpersonu svētību tiktu īstenoti Dalkia plāni,» pieļauj JL Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks. «Mēs nevaram piekrist šādai Rīgas domes rīcībai, jo kārtējo reizi sabiedrības intereses tiek aizstātas ar savtīgām biznesa vajadzībām.»

O.Pulks uzskata, ka RS, nonākot privātā uzņēmēja pilnā kontrolē, varētu strauji paaugstināties cenas par siltumu, kas tagad iedzīvotāju un valsts interesēs nav pieļaujams.

JL atbalsta Ekonomijas ministrijas viedokli, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir būtiski nodrošināt stabilitāti a/s Rīgas siltums pārvaldes struktūrās, lai kapitālsabiedrība varētu efektīvi un atbilstoši sabiedrības interesēm veikt savas funkcijas, kā arī kategoriski iebilst pret Rīgas siltums privatizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas