Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

JL lūdz KNAB vērtēt iespējamo Rozentāles interešu konfliktu

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāts Ainars Latkovskis nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ar lūgumu izvērtēt, vai, atgriežoties Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadībā, bijušās veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) rīcībā nav saskatāmi likuma Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā pārkāpumi, informē JL.

JL pārstāvis norāda, ka ar B.Rozentāles kā veselības ministres iniciatīvu drīz pēc viņas stāšanās amatā pērn septembrī LIC tika pievienota Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūra, pēcāk centrs pārņēma arī Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centra funkcijas un daļu Sabiedrības veselības aģentūras funkciju, šādi ievērojami palielinot iestādes budžetu.

Par LIC vadītāja pienākumu izpildītāju šajā laikā tika apstiprināts Jāzeps Keišs un jauns vadītājs iestādei netika meklēts. JL uzskata, ka tādējādi faktiski nodrošināts, ka B.Rozentāle pēc ministra pienākumu pildīšanas varēs atgriezties šajā darbā.

A.Latkovskis domā, ka B.Rozentāle kā ministre pieņēmusi lēmumus, kuros viņa kā nākamā LIC direktore bijusi personīgi ieinteresēta. Viņš norāda: Interešu konflikta novēršanas likums skaidri nosaka, ka "valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti". Viņaprāt, KNAB būtu jāvērtē, vai šāda B.Rozentāles rīcība nav vērtējama kā interešu konflikts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas