Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jelgavas cietumā pakāries ieslodzītais; Štokenbergs dodas pārbaudē

Ceturtdien tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) neplānotā vizītē ieradies Jelgavas cietumā, kur naktī no trešdienas uz ceturtdienu pakāries kāds uz mūžu ieslodzīts vīrietis.

Ministrs vizītes laikā pārliecinājās, kā un cik bieži ieslodzītie tiek uzraudzīti, vai un kā viņiem tiek atsavināti neatļautie priekšmeti. Tāpat viņš tikās ar pagājuša gada nogalē iecelto cietuma priekšnieku Māri Stivrenieku.

A.Štokenbergs uzskata, ka pēdējo mēnešu notikumi liecina, ka uzraudzība ieslodzījuma vietā netiek veikta pietiekami rūpīgi, jo šis ir jau otrais gadījums, kad cietumā pakāries kāds ieslodzītais.

Ministrs uzskata, ka jāveic rūpīga situācijas izpēte un analīze: „Šajā situācijā lielākās bažas rada tas, vai par cietumu uzraugiem nekļūst tie, kas par dažādiem pārkāpumiem atstādināti no darba policijā.”

Jelgavas cietums ir slēgtā tipa cietums, kurā sodu izcieš ar brīvības atņemšanu notiesātie vīrieši par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kā arī notiesātie, kas pārvietoti no daļēji slēgtā cietuma par rupjiem vai sistemātiskiem režīma pārkāpumiem.

Šajā cietumā izveidots atsevišķs bloks ar pastiprinātu apsardzi, kur tiek uzturētas notiesātās personas ar brīvības atņemšanu uz visu mūžu. 2011. gada 27. janvārī cietumā atradās 589 (tajā skaitā 25 uz mūžu ieslodzītie) notiesātie un 4 apcietinātie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas