Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavā pārdesmit cietumnieku atteikušies no valsts izsniegtā ēdiena

Vairāki desmiti Jelgavas cietuma ieslodzīto trešdien dažādu iemeslu dēļ attiekušies no valsts izsniegtā ēdiena - gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte aģentūrai BNS pastāstīja, ka trīsdesmit vai četrdesmit "dažādu slāņu ieslodzītie" atteikušies no valsts apmaksātajām brokastīm. Nekādas specifiskas prasības viņi nav izvirzījuši, katrs vien uzrakstījis iesniegumu, kurā sūdzējies par visdažādākajām lietām.

"Vienam nepatīk māte, vienam meita," tēlaini izteicās Puķīte, norādot, ka daži sūdzējušies, ka gribot ikdienā ēst vairāk augļu, citiem vienkārši nepatīkot Jelgava.

Arī valsts izsniegtās pusdienas un vakariņas šie ieslodzītie nav ēduši, tomēr pamata satraukumam neesot, jo darbinieku sniegtā informācija liecina, ka cietumnieki lieto pašu sagādāto pārtiku, norādīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieks.

"Viņi atteicās no valsts izsniegtā ēdiena. Šī frāze ir ļoti svarīga (..), jo pastāv šī iespēja viņiem lietot visas tās pārtikas preces, ko viņi iegādājas veikalā cietumā. Neviens no viņiem nav pieprasījis ārsta uzraudzību vai kaut ko tamlīdzīgu. Tas nav bada streiks, tā ir oficiāla atteikšanās no valsts izsniegtā pārtikas daudzuma," uzsvēra Puķīte.

Ieslodzītie, kas atteikušies no pārtikas, neesot autoritātes un ir vien neliela daļa no Jelgavas cietumā ieslodzītajiem 600 cilvēkiem.

Puķīte norādīja, ka šāda rīcība diez vai ir saistīta ar valdības otrdienas lēmumu samazināt uzturdevas cietumniekiem. "Es domāju, ka daļa no viņiem par šo lēmumu nemaz nezina," sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas