Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jaunsleinis iebilst pret algu griestu ieviešanu pašvaldību vadītājiem

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis neatbalsta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) ieceri noteikt griestus pašvaldību vadītāju algām.

Jaunsleinis sarunā ar aģentūru BNS norādīja, ka tādā gadījumā nepieciešams vienots likums, kas regulētu visas algas valsts un pašvaldību dienestos.

"Neredzu, kāpēc būtu jāregulē tikai pašvaldību vadītāju algas," viņš sacīja un piemetināja, ka vairāk nekā desmit gadus nekādu ierobežojumu nav un šajā laikā nav bijuši gadījumi, kad pašvaldību vadītāji šo rīcības brīvību izmanto ļaunprātīgi.

"Varbūt tagad ir daži gadījumi ar paaugstināšanu, bet es domāju tie tiks laboti. Jaunie deputāti varbūt bija drusku apjukuši," sprieda LPS priekšsēdētājs. Viņš arī atzina, ka parasti jau visi pamana tikai tās lielās algas, bet tam, ka pašvaldībās atalgojums vidēji ir zemāks nekā valsts iestādēs, uzmanība netiek pievērsta.

Jau vēstīts, ka jaunievēlēto pašvaldību vadītāju algas Latvijā atšķiras pat tūkstoša latu robežās un dažiem novadu mēriem tā būs lielāka nekā iepriekš saņēma pagastu un pilsētu vadītāji pirms novadu reformas. Vidēji pašvaldību vadītāji saņem un arī saņems no 800 līdz 900 latiem, bet vairākās pašvaldībās pēc jaunā sasaukuma apstiprināšanas priekšsēdētājiem algas palielinātas ievērojami.

Tāpēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) sagatavos priekšlikumus par maksimālajām un minimālajām pašvaldību vadošo amatpersonu algu likmēm un kritērijus to piemērošanai atkarībā no pašvaldības lieluma un budžeta apjoma.

RAPLM uzskata, ka vienoti kritēriji un skaidri noteiktas maksimālās un minimālās algu likmes ļaus izvairīties no nepārdomātiem lēmumiem un iespējamas nesaimnieciskas rīcības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas