Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

"Jaunlatvijas" dibināšanas kongresā visvairāk aplausus izpelnās Ulmanis

Solot vienot visus Latvijā dzīvojošos, īstenot kvalitatīvu politiku un radīt pelnošu ekonomiku, sestdien tika nodibināta partija Jaunlatvija. Viens no tās līderiem Didzis Šmits, kuru kongress ievēlēja par partijas priekšsēdētāju, solījās, ka Jaunlatvija, kurā apvienojušies daudzi jaunāko paaudžu cilvēki, apvienos visu iespējamu tautību un ticību cilvēkus.

Partijas dibināšanas kongress, kas notika Nacionālajā teātrī, sākās ar filmu, kurā tika demonstrēti svarīgāko atmodas un neatkarības atgūšanas laiku kadri. «Mūsu uzdevums ir nosargāt valsti, tas ir sarežģīts uzdevums, jo atšķirībā no 1991.gada šodien nav redzama ienaidnieka ar tankiem ielās,» uzsvēra D.Šmits. Pazīstamais ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, kurš gan pagaidām nav nolēmis pievienoties partijai, uzsvēra, ka ir nepieciešams domāt par to, kas notiks ar valsti pēc tam, kad būs beigusies ekonomikas krīze. Tādēļ vissvarīgāk esot pievērsties kvalitatīvai izglītībai. «Cilvēkkapitāls ir atslēga ilgtermiņa attīstībai,» sacīja V.Dombrovskis. Runātāji arī solījās cīnīties par dubultās pilsonības ieviešanu un nodrošināt nepilsoņu iesaistīšanu valsts saimnieciskajā darbībā.

Vislielākos aplausus dibināšanas kongresā izpelnījās bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis. «Mīļie draugi, patiešām ir lieli sūdi, bet tas ir labs mēslojums mūsu nākotnei,» G.Ulmanis, raksturojot pašreizējo situāciju valstī, citēja kādreiz viņam teiktos mirušā Igaunijas prezidenta Lennarta Meri vārdus. Viņaprāt, šobrīd pie varas esošā JL un TP koalīcija ir viena no efektīvākajām koalīcijām, kas var strādāt un šī ir laba zīme, kuras gaisotnē veidot jaunu politisko spēku.

Lai arī G.Ulmanis uzsvēris, ka sniedz tikai atbalstu jaunveidojamajai partijai, sestdien viņš pauda gatavību iesaistīties tās darbā. «Es esmu gatavs atteikties no siltām zeķēm, es esmu gatavas strādā un domāt kopā ar jums,» sacīja eksprezidents, izpelnoties aplausus. Tiesa, pēcāk, žurnālistu jautāts, vai tas nozīmē pievienošanos partijai, G.Ulmanis atbildēja noraidoši. Viņš arī nebalsoja par lēmumu dibināt partiju, par ko savas balsis atdeva 221 kongresa dalībnieks. «Es nebūšu partijas biedrs, bet darīšu visu, lai partija būtu spēcīga,» uzsvēra G.Ulmanis.

Atbalstu Jaunlatvijai sestdien pauda arī akadēmiķis Jānis Stradiņš. Viņš mudināja jauno partiju «mainīt un pārlauzt provinciālismu nācijā». Kamēr Latvijā dominēs provinciāla domāšana, tā nevarēs izlauzties ES līmenī, viņš uzsvēra. Partijas dibinātāju vidū bija redzama politiķa Jāņa Jurkāna dzīvesbiedre Ilze un dēls Jānis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas