Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Janvāra inflācija Latvijā bijusi otrā lielākā ES

Patēriņa cenas Latvijā 2011.gada janvārī pieaugušas par 1,3%, un tā ir otrā lielākā mēneša inflācija Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākais ES statistikas biroja "Eurostat" ziņojums.

Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, Latvijā reģistrēta 3,5% inflācija, kas ir devītais lielākais rādītājs ES.

Vislielākā mēneša inflācija janvārī reģistrēta Slovākijā, kur patēriņa cenas mēneša laikā pieaugušas par 2,1%, bet salīdzinājumā ar 2010.gada janvāri par 3,2%.

Igaunijā janvārī bijis otrs lielākais patēriņa cenu pieaugums gada griezumā - 5,1% apmērā, bet, salīdzinot ar decembri, cenas Igaunijā nav mainījušās.

Lietuvā janvārī, salīdzinot ar 2010.gada janvāri, patēriņa cenas pieaugušas par 2,8%, bet salīdzinājumā ar decembri cenas pieaugušas par 0,4%.

Vislielākā gada inflācija 2011.gada janvārī reģistrēta Rumānijā - 7% apmērā, savukārt mēneša inflācija valstī bija 0,8%, kas ir piektais lielākais rādītājs.

Vismazākā gada inflācija reģistrēta Īrijā 0,2% apmērā, savukārt mēneša salīdzinājumā Īrijā reģistrēta deflācija 0,3% apmērā.

2011.gada janvārī deflācija reģistrēta 14 ES valstīs - vislielākā Itālijā - 1,6%, kam seko Malta un Spānija ar 1,3% deflāciju un Beļģija ar 1,2% deflāciju.

Gada griezumā ES 2011.gada janvārī reģistrēta inflācija 2,7% apmērā, bet janvāra mēneša laikā ES piedzīvojusi deflāciju 0,4% apmērā. Savukārt eirozonā gada inflācija sasniedza 2,3%, bet mēneša laikā reģistrēta deflācija 0,7% apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas