Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Izīrējot Latvijas cietumus, gadā varētu nopelnīt pat 4 miljonus latu

Speciālisti aprēķinājuši, ka, izīrējot Latvijas cietumus ārvalstu ieslodzīto izvietošanai, gadā varētu nopelnīt līdz pat četriem miljoniem latu, šodien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Ja mēs nevaram eksportēt neko citu kā tikai savu darbaspēku, tad viena no idejām ir izveidot vairākas ieslodzījuma vietas, kur izvietot Eiropas Savienības ieslodzītos," raidījumam norādīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte.

Puķīte skaidroja: ja valsts sniegtu savu atbalstu un būtu komersanti, kas būtu gatavi iesaistīties šādā projektā, tad pirmās izīrējamās ieslodzījuma vietas varētu tapt divu līdz trīs gadu laikā.

Savukārt Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis pauda izbrīnu par šādu priekšlikumu, jo nekas tāds valsts amatpersonām nav pat ienācis prātā. Viņš arī norādīja, ka Latvijas cietumi nav atbilstoši Eiropas Savienības standartiem.

Vienīgais cietums, kas atbilst Eiropas Savienības standartiem, ir Olaines cietuma slimnīca.

Kā ziņots, Beļģija, kura cieš no cietumu platību trūkuma, izlēmusi līdz jaunu ieslodzījuma vietu uzbūvēšanai īrēt 500 cietuma kameras kaimiņos esošajā Nīderlandē.

Puses parakstījušas līgumu, kas paredz, ka Nīderlande uz trim gadiem nodos kaimiņvalsts rīcībā pustūkstoti kameru Tilburgas cietumā līdz ar visu personālu, bet cietuma vadība tiks uzticēta Beļģijas pilsonim.

Beļģija par šo "Eiropā vēl nebijušo darījumu" maksās Nīderlandei 30 miljonus eiro (21,1 miljonu latu) gadā. Paredzēta iespēja līgumu pagarināt uz vēl vienu gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas