Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iekšlietu ministra amatam jau četri kandidāti

Kaut arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) tikai pirmdien oficiāli tiksies ar ceturtdien demisijas rakstu iesniegušo partijas biedri iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci, lai izlemtu, vai pieņemt viņas atlūgumu, kuluāros jau piektdien izskanēja potenciālo Mūrnieces pēcteču uzvārdi, norādīja portāls pietiek.com.

Portāls vēstīja, ka apvienība Vienotība iekšlietu ministra amatam apsvērusi divus kandidātus – partijas Jaunais laiks Rīgas domes deputāta Olafa Pulka un Vienotības Saeimas deputāta, parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja Ainara Latkovska kandidatūras.

Divus kandidātus iekšlietu ministra amatam ieteikusi virzīt arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Tie ir līdzšinējais Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis un bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, ilggadējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks pensionētais ģenerālis Aivars Straume, liecina portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija.

Pietiek.com mājaslapā esošā informācija liecina, ka par I.Ķuža un A.Straumes kā iekšlietu ministru kandidātu priekšrocībām atzina faktu, ka abi nāk no iekšlietu sistēmas, labi pārzina iekšlietu un drošības dienestu struktūru un ir ieguvuši, īpaši I.Ķuzis, augstu autoritāti iekšlietu un Valsts policijas struktūrās. Abu šo profesionāļu kandidatūras tiek minētas, ņemot vērā problēmas, kas iekšlietu sistēmā radušās, un argumentu, ka sistēmu spētu sakārtot tikai ministrs, kurš nāk no profesionāļu aprindām un kuram ir laba reputācija un autoritāte.

Vienotības neformāli apspriesto iekšlietu ministra kandidātu – O.Pulka un A.Latkovska – izredzes tiek vērtētas nevienprātīgi. Par O.Pulka mīnusu uzskata to, ka viņam līdz šim nav bijusi saskarsme ar iekšlietu struktūrām, viņš ar iesniegumiem vien ir vērsies Ģenerālprokuratūrā. Savukārt par A.Latkovski izskan, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja amats viņam jau uzticēts ar handikapu, teikts pietiek.com.

Portāls norāda, ka Vienotība turpinot meklēt vēl citus kandidātus iekšlietu ministra amatam, jo apvienības līderi apzinoties - gan no politiskā, gan valsts drošības viedokļa nebūtu pieļaujams, ka iekšlietu ministra portfeli iegūtu ZZS nosaukts un ar partiju tieši saistīts kandidāts.

Tas skaidrots ar Lemberga lielo ietekmi ZZS.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Tu jau izskaties vistizlākāis republikā - traks suns, kuru labos tikai izrūnīšana (bet,šķiet, arī tas nelīdzēs, jo ir jau noticis fakts).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas