Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Grobiņas domes priekšsēdētāja vietnieks Neimanis iesniedzis atlūgumu

Partiju LPP/LC nesen pametušais Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks projektu, attīstības, starptautiskās sadarbības un ārējo sakaru jautājumos un domes Attīstības nodaļas vadītājs Jānis Neimanis iesniedzis atlūgumu.

Novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols (Latvijas Zemnieku savienība) to ir pieņēmis. J.Neimanis šos pienākumus turpinās pildīt līdz 24.februārim, bet domes deputāta mandātu saglabās arī turpmāk.

"Šī lēmuma pamatā ir domes vadības darba stils un veids, kādā tika gatavoti lēmumi, diskusiju trūkums," skaidroja J.Neimanis, atzīstot, ka viņam daudzos jautājumos bijis atšķirīgs redzējums nekā domes priekšsēdētājam A.Priedolam. Pērn decembrī J.Neimanis iesniedzis domes priekšsēdētājam un Finanšu komitejas deputātiem iesniegumu par saviem priekšlikumiem 2011.gada pašvaldības budžetam, taču līdz šim domes priekšsēdētājs nevienā no domes komitejām neesot virzījis šos un citus ar budžetu saistītos jautājumus diskusijai deputātiem. Tāpat neesot uzklausīti J.Neimaņa priekšlikumi par iepriekšējā gada budžetu un, piemēram, Iepirkumu komisijas darba uzlabošanu.

Domes priekšsēdētājs nepiekrīt J.Neimaņa paustajam viedoklim. "Grobiņas novada domē kopīgi strādā deputāti no dažādiem politiskajiem spēkiem. Viedokļu atšķirība un diskusijas līdz šim domes darbu tikai uzlabojušas un nav traucējušas vienoties par novada attīstībai svarīgu lēmumu apstiprināšanu. Tāpēc uzskatu, ka deputātu Jāni Neimani atteikties no Attīstības nodaļas vadītāja un priekšsēdētāja vietnieka pienākumiem vairāk vadījusi doma par paša politiskās pārliecības un piederības maiņu, nevis saimnieciskām domstarpībām un atšķirīgiem viedokļiem Grobiņas novada domē. Pēdējo dienu publiskajai aktivitātei ar deputāta vēlmi strādāt novada labā ir maz sakara. Domāju, ka pēc neilga laika Jānis Neimanis sabiedrību uzrunās zem kāda cita politiskā lozunga," savu viedokli pauda A.Priedols.

Savukārt J.Neimanis uzsvēra, ka lēmumiem izstāties no LPP/LC un pārtraukt pildīt domes priekšsēdētāja vietnieka un Attīstības nodaļas vadītāja pienākumus esot gluži atšķirīgi iemesli. Kopīgais esot vien tas, ka viņš gandrīz vienlaicīgi esot izšķīries par šo lēmumu pieņemšanu.

Līdz šim Grobiņas novada domes priekšsēdētājam bija četri vietnieki. Ikdienā viņi katrs vada vai darbojas kādā no domes nodaļām, bet priekšsēdētāja vietnieka pienākumus veic rotācijas kārtībā, skaidroja A.Priedols.

Rotācija notiek ik pēc pusgada. Piemēram, pašlaik šos pienākumus veic priekšsēdētāja vietniece dzīvokļu, komunālo pakalpojumu un saimnieciskajos jautājumos Evita Pūķe (Sabiedrība citai politikai). Priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, lauksaimniecības un vides aizsardzības jautājumos ir Modris Ekšteins (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK), kurš ikdienā vada domes Uzņēmējdarbības nodaļu. Priekšsēdētāja vietnieks sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības jautājumos ir Genadijs Jefimovs (Jaunais laiks), kurš ikdienā veic savus tiešos pienākumus domes Sociālajā dienestā. Savukārt J.Neimanis līdz šim vadīja domes Attīstības nodaļu.

Vaicāts, kāpēc domes priekšsēdētājam līdz šim bija četri vietnieki, lai gan pat ievērojami lielākās pašvaldībās vietnieku skaits mēdz būt mazāks, A.Priedols to skaidroja šādi: "Grobiņas novads izveidojās, apvienojoties piecām pašvaldībām. Vēlējāmies, lai domes vadībā no katra pagasta būtu kāds atbildīgais, lai katram vēlētājam būtu savs aģents." Tomēr J.Neimanim par to ir cits skaidrojums - daudzie priekšsēdētāja vietnieka amati esot radīti, lai panāktu kompromisu starp visām piecām domē ievēlētajām partijām un katrai no tām būtu pārstāvniecība domes vadības līmenī. Pagaidām domes priekšsēdētājam paliks trīs vietnieki.

J.Neimanis domē ir neatkarīgais deputāts, jo nesen viņš pieņēma lēmumu izstāties no LPP/LC. J.Neimanis, kurš līdz šim bija LPP/LC Grobiņas nodaļas vadītājs, no partijas izstājies reizē ar pārējiem aktīvajiem nodaļas biedriem.

"Saeimas vēlēšanu rezultāts bija galvenais iemesls, kas lika par to izšķirties," lēmumu pamest LPP/LC biedru rindas skaidroja J.Neimanis. Liela nozīme šāda lēmuma pieņemšanā bijusi arī LPP/LC paziņojumam par ciešāku sadarbību Rīgas domē ar politisko partiju apvienību Saskaņas centrs.

Izstāšanās no LPP/LC nenozīmē, ka līdzšinējie Grobiņas nodaļas biedri pārtrauks aktīvu darbošanos novada saimnieciski politiskajā dzīvē - viņu idejas un mērķi tiks realizēti citā veidā, skaidroja J.Neimanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas