Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

EP vēlēšanās Vienotības saraksta augšgalā Dombrovskis, Kalniete un Pabriks

Vienotības sarakstā Eiropas Parlamentā (EP) vēlēšanās startēs vairāki pašreizējie Saeimas deputāti, reģionu pārstāvji, kā arī partijas Jaunatnes organizācijas pārstāvis, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma pastāstīja Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. 

Pirmdien partijas valde apstiprināja Vienotības EP deputātu sarakstu, lai sestdien, 15.februārī, par to varētu lemt Vienotības dome. Kopumā bija pieteikušies 18 kandidāti, sarakstā drīkst būt - 16. "Ir ļoti pazīstami politiķi, ir reģionu pārstāvji, līdz ar to uzdevums bija ļoti grūts," teica Āboltiņa. 

Vienotības EP saraksta līderis būs bijušais premjers Valdis Dombrovskis, otrais numurs būs pašreizējai EP deputātei Sandra Kalniete, un ar trešo numur EP vēlēšanās startēs bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Tālāk sarakstā sekos pašreizējie EP deputāti - Krišjānis Kariņš un Kārlis Šadurskis, savukārt sestā vieta sarakstā būs Inesei Vaiderei. Tālāk sekos Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, tad Karīna Korna. Tālāko uzskaitījumu Āboltiņa neturpināja, vien piebilda, ka desmitais numurs ir Vienotības Jaunatnes organizācijas pārstāvim un sarakstā iekļauti arī reģionu pārstāvji no Cēsīm un Ikšķiles. 

"Ļoti nopietns un respektabls" - tā izveidoto sarakstu raksturoja partijas priekšsēdētāja. Viņa neslēpa, ka Vienotībā par izveidoto sarakstu nav bijusi vienprātība. "Partijā nebija vienota nostāja, es netaisos to arī slēpt. Bija dažādi viedokļi par to, vai pirmajiem sešiem ir jābūt jau esošajiem deputātiem. Kā izņēmums varētu būt Valdis Dombrovskis. Bija arī viedoklis, ka starp šiem eiroparlamenta deputātiem ir jābūt arī esošajiem Saeimas deputātiem, kam arī ir pietiekami laba gan atpazīstamība, gan labi padarītie darbi. Nebija vienprātība," teica Āboltiņa piebilstot, ka valde par izveidoto sarakstu tomēr nobalsoja vienprātīgi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas