Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

EP EPP grupas vadītājs Dauls sveic Dombrovski kā ilglaicīgāko premjeru

Eiropas Parlamenta (EP) lielākās grupas - Eiropas Tautas partiju grupas - vadītājs Džozefs Dauls nosūtījis apsveikumu premjerministram Valdim Dombrovskim (V) saistībā ar viņa rekordu valdības vadītāja amatā, aģentūru LETA informēja EPP Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Apsveikumā Dombrovskim Dauls novēl to labāko centienos stiprināt Latvijas ekonomiku, rādot piemēru pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm. "EPP grupa ir lepna, ka starp tās līderiem ir premjerministrs Dombrovskis," norāda Dauls. Tāpat viņš pauž cieņu Latvijas nācijai par to, ka tā nav padevusies cīņā ar ekonomisko krīzi.

Dauls atgādina, ka laikā, kad Dombrovskis kļuva par valdības vadītāju, Latvijā bija dziļa ekonomiskā krīze. Taču Dombrovskis veiksmīgi vadīja valsti cauri krīzei un tagad Latvijā ir straujāk augošā ekonomika Eiropā. Tāpat būtisks sasniegums ir, ka Dombrovskis premjera amatā ir apstiprināts trīs reizes. "Tie ir vērā ņemami sasniegumi, īpaši ņemot vērā stingros un nepopulāros lēmumus, kas bija jāpieņem šīm trim valdībām," pauž EPP grupas vadītājs.

Jau ziņots, ka premjerministrs Dombrovskis šajās dienās kļūs par ilglaicīgāko premjerministru - šajā amatā esot 1632 dienas. Iepriekšējais "rekordists" šajā ziņā bija Ivars Godmanis, kurš gan esot Ministru padomes priekšsēdētājs laikā no 1990.gada 7.maija līdz 1993.gada 3.augustam, gan vadot valdību no 2007.gada 20.decembra līdz 2009.gada 12.martam, amatā arī bija 1632 dienas. Pēc rītdienas Dombrovskis būs uzstādījis jaunu rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas