Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju pie Saeimas sagaida PCTVL pikets

Latvijā vizītē ierodas Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Ježijs Buzeks. Vizītes laikā EP priekšsēdētājs tiksies ar Latvijas amatpersonām, lai demonstrētu Eiropas solidaritāti ar Latviju ekonomiskās krīzes laikā un sarunās diskutētu par tādiem aktuāliem jautājumiem valstij un Eiropai kopumā kā ekonomiskās krīzes risinājumi, enerģētika un institucionālās izmaiņas, ko paredz Lisabonas līgums, informē EP pārstāvniecība. J.Buzeks 1.oktobrī ieradīsies Latvijā vienas dienas oficiālā vizītē, atsaucoties uz Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes (ZZS) ielūgumu.

Pie Saeimas viņu gan sagaidīja partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pikets, vēsta aģentūra LETA. Apmēram desmit PCTVL aktīvisti bijušā Rīgas domes deputāta Genādija Kotova vadībā pie Saeimas turēja plakātus "Etnokrātija - tautas izmiršana", angliski - "Stop apartheid". Savukārt krieviski uzrakstītais plakāts vēstīja, ka Latvijā valda nabadzība un "tauta bēg". Piketētāji bija atnesuši līdzi arī divus PCTVL partijas karogus.

Pirms apmeklējuma priekšsēdētājs J.Buzeks teica: «Es priecājos par iespēju tikties ar Latvijas poliskajiem vadītājiem. Šajā ekonomikā grūtajā laikā uzskatu, ka tas ir mans pienākums apmeklēt dalībvalstis un nekavējoties paust vienotību ar visu Eiropas Savienību un tās iestādēm. Rīgā es vēlos apspriest jautājumus, kas satrauc Eiropas iedzīvotājus, gan Latvijā, gan citur – kā efektīvi cīnīties ar krīzi. Es apzinos pūliņus, ko Latvijas iestādes tam veltī.»

EP priekšsēdētājs uzskata, ka vizīte būs laba iespēja apmainīties viedokļiem par institucionāliem jautājumiem, kas saistīti ar Lisabonas līgumu, jo īpaši ņemot vērā referendumu Īrijā šopiektdien. Viņš arī gaida iespēju uzrunāt Latvijas parlamenta pārstāvjus.

Priekšsēdētāja J.Buzeka pirmā oficiālā tikšanās būs ar Saeimas priekšsēdētāju G.Daudzi un politisko frakciju vadītājiem. Pēc tam priekšsēdētājs uzstāsies svinīgā Saeimas sēdē.

J.Buzeks tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) un Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Abas tikšanās noslēgsies ar preses konferenci. Pēcpusdienā Ježijs Buzeks tiksies ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP).

Vizītes ietvaros EP priekšsēdētājs tiksies arī ar Latvijas ievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem, kā arī apmeklēs Eiropas Savienības māju un iepazīsies ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroja darbu. Vizītes noslēgumā priekšsēdētājs apmeklēs Okupācijas muzeju.

J.Buzeks ir pirmais Austrumeiropas pārstāvis, kas ieņem tik augstu Eiropas institūciju amatu – šogad viņš ievēlēts EP priekšsēža amatā. No 1997.gada līdz 2001.gadam bijušais neatkarīgās arodbiedrības Solidarność loceklis pildīja Polijas premjerministra pienākumus. Šajā laikā viņš piedalījās sarunās par Polijas iestāšanos ES un sagatavoja valsti integrācijai Eiropas Savienībā.

2004.gadā, uzreiz pēc Polijas pievienošanās ES, Buzeks tika ievēlēts Eiropas Parlamentā. Iepriekšējā sasaukumā darbojās EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un delegācijā parlamentārajām attiecībām ar Ukrainu.

Bijušais tehnisko zinātņu profesors ir Dortmundes, Seulas un Ispartas universitātes, kā arī Silēzijas politehnikuma un Opoles politehnikuma goda doktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Par Ježiju Buzeku vairāk lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas