Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eiro ieviešanas komunikācijas līgumcena paredzēta līdz 285 000 latu

Finanšu ministrijas (FM) izsludinātā metu konkursa un sarunu procedūras par eiro ieviešanas komunikācijas stratēģijas izstrādi un īstenošanu plānotā līgumcena ir līdz 285 000 latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), teikts konkursa nolikumā.

Metu konkursa mērķis ir saņemt labāko ārējās komunikācijas stratēģijas un vienota vēstījuma ideju eiro ieviešanas komunikācijas aktīvajā fāzē, proti, no brīža, kad Eiropas Savienības Padome pieņems lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā līdz 2014.gada janvāra beigām, kā arī saņemt labākās idejas kampaņas "Godīgs eiro ieviesējs" ārējās komunikācijas realizācijai.

Nolikumā teikts, ka, izstrādājot komunikācijas stratēģiju un vēstījumu, jāņem vērā šādas mērķa auditorijas: sabiedrība kopumā - mājsaimniecības un visi sociāli, ekonomiski un politiski aktīvie iedzīvotāji, uzņēmēji - uzņēmumi un tajos strādājošie cilvēki, vadība, klienti, kā arī tūristi un žurnālisti. Mērķa auditorijas ir arī bērni, skolēni un studenti, sociāli mazāk aizsargātās sabiedrības grupas: pensionāri, cilvēki ar īpašām vajadzībām, grūti sasniedzamie cilvēki, personas ieslodzījuma vietās un probācijas dienesta uzraudzībā esošās personas, mazākumtautības. Mērķa auditorijā ietilpst arī banku un tirdzniecību uzņēmumu kasieri, pašvaldību vadītāji, darbinieki, juristi, kā arī bibliotekāri, pasta darbinieki, valsts pārvaldes iestāžu darbinieki, nevalstiskās organizācijas, bezdarbnieki.

Nolikumā minēti četri eiro ieviešanas komunikācijas uzdevumi un mērķi, viens no tiem paredz "veicināt nacionālās identitātes izpratni un saliedētību sabiedrībā - Latvija ir pilnvērtīga Eiropas valsts". Pārējie mērķi: skaidrot eiro ieviešanas motivāciju un ar ieviešanu saistītos praktiskos aspektus, eiro faktiskās ieviešanas brīdī 90% Latvijas iedzīvotāju jājūtas pietiekoši informētiem par ar ieviešanu saistītajiem praktiskajiem aspektiem, eiro faktiskās ieviešanas brīdī 60% Latvijas iedzīvotāju jāpauž atbalsts eiro ieviešanai.

Meta pieteikumā jābūt šādām daļām: mets un tā apraksts, devīze un tās atšifrējums, dalībnieka iesniegums dalībai metu konkursā, meta realizācijas aptuveno izmaksu tāme. Meta pieteikuma daļas jāievieto noteiktā iesaiņojumā, uz tā nenorādot ziņas par dalībnieku. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu dalībnieka anonimitāti.

Metu vērtēšanas kritēriji ir šādi: eiro ieviešanas komunikācijas stratēģija, vienota vēstījuma ideja, stratēģijas realizācijas mehānisms un plānotie komunikāciju kanāli, sabiedrības informēšanas kampaņas Godīgs eiro ieviesējs ārējās komunikācijas kampaņas stratēģija, ieskaitot radošos risinājumus, kampaņas Godīgs eiro ieviesējs ārējās komunikācijas taktiskais plāns un laika plāns, citi radoši risinājumi kampaņas mērķu sasniegšanai un meta idejas realizējamība budžeta ietvaros.

Nolikumā iekļautas daudzas prasības piegādātāju kvalifikācijai: vidējais finanšu apgrozījums gadā iepriekšējo trīs gadu laikā ir ne mazāks kā 700 000 latu, likviditātes koeficients (apgrozāmie līdzekļi/īstermiņa parādi) pēc pēdējā auditētā gada pārskata ir lielāks vai vienāds ar viens, piegādātājs iepriekšējo trīs gadu laikā īstenojis trīs sociālas un/vai informatīvas kampaņas ar mērķi informēt un izglītot sabiedrību. Īstenoto projektu kopējais budžets - vismaz 100 000 latu.

Nolikumā paredzēts, kādi speciālisti jānodrošina pretendentam, - stratēģiskais projekta direktors, projektu direktors sabiedriskajās attiecībās, projektu vadītājs sabiedriskajās attiecībās (mediju attiecības), projektu vadītājs sabiedriskajās attiecībās (pasākumu un semināru organizēšana), projektu vadītājs sabiedriskajās attiecībās (korporatīvo attiecību vadība), projektu direktors reklāmā, radošais direktors reklāmā, projektu vadītājs reklāmā, digitālo projektu vadītājs (sociālie mediji un interneta mājaslapa). Nolikumā iekļautas prasības par speciālistiem nepieciešamo izglītību un pieredzi.

Pieteikumi konkursā tiek gaidīti FM līdz 28.maijam.

FM iepriekš informēja, ka šis ir viens no būtiskākajiem iepirkumiem eiro ieviešanas komunikācijas plānā.

Metu pieteikumus vērtēs žūrija. Tajā strādās Latvijas Komercbanku asociācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Melnace, AS IBS Prudentia padomes loceklis Ģirts Rungainis, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesors Ivars Austers, Ārvalstu investoru padomes Latvijā direktore Linda Austere, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta eiro komunikācijas projekta vadītāja Margrieta Ulmane, Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikāciju pārvaldes vadītāja vietnieks Kristaps Otersons, Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa, žurnālists Arnis Krauze, kā arī FM administrācijas vadītāja un žūrijas atbildīgā sekretāre Arta Biruma.

Pieteikumu izvērtēšana notiks divās daļās. Pirmajā tiks atlasītas spēcīgākās idejas, kas visprecīzāk atbilst izvirzītajiem mērķiem. Tālāk sekos sarunu process ar trīs spēcīgāko ideju iesniedzējiem, izvērtējot arī pretendentu atbilstību nolikumam.

Iepirkums tiks finansēts atbilstoši FM un Eiropas Komisijas granta līgumam Komunikācijas aktivitātes saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā.

Kā ziņots, 1.martā FM iesniedza Eiropas Komisijā komunikācijas aktivitāšu līdzfinansēšanas granta līguma pieteikumu. Plānots, ka līdz aprīļa beigām FM parakstīs līdzfinansēšanas granta līgumu. FM iepriekš informēja, ka saskaņā ar granta līgumu Eiropas Komisija finansēs pusi no kopējās eiro ieviešanas komunikācijai paredzētās summas - 1,4 miljoniem latu. Komunikācijai ar sabiedrību par pāreju no lata uz eiro nepieciešamā finansējuma apjoms aprēķināts, par pamatu izmantojot iedzīvotāju skaitu, proti, uz katru iedzīvotāju komunikācijas pasākumiem rēķinot vienu eiro (0,7 latus).

Latvijas valdība izvirzījusi mērķi pievienoties eirozonai nākamā gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas