Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

DP nesāk kriminālprocesu par Kruka izteikumiem

Drošības policija (DP) nolēmusi atteikt kriminālprocesa uzsākšanu par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētā profesora Sergeja Kruka izteikumiem, jo nesaskata noziedzīga nodarījuma pazīmes, Diena.lv informēja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Ar iesniegumu DP bija vērsies Latviešu valodas aģentūras direktors, LU profesors Jānis Valdmanis, kurš Diena.lv iepriekš norādīja: vēršanās DP nav par S.Kruka uzskatiem, bet gan par mediju speciālista "izteikto nepieciešamību cīnīties pret" - pret latviešu nacionālajām vērtībām, valodu un kultūru.

J.Valdmanis norāda, ka vērsies pret S.Kruka aicinājumu, ka "ir jācīnās pret daudzām šīm vērtībām" un "ja skatāmies, ka ir nepieciešams saglabāt latviešu valodu un kultūru, tad šāda politika ir graujoša. Latviešu valodas un kultūras aizstāvji rok "dziļu bedri  – šī esošā, dominējošā, stereotipiskā latviešu kultūras paradigma ir vērsta uz Latvijas kā Brīvdabas muzeja saglabāšanu, jo tad tur būs darbs dzejniekam un māksliniekam, algu viņi saņems, tur būs arī valoda, tautastērpi, un tiks saglabātas tradīcijas. Bet, lai Latvija kļūtu par modernu un ekonomiski spējīgu valsti, ir jācīnās pret daudzām latviešu vērtībām".

Saistībā ar šo portālā Apollo pārpublicēto viedokli no garākas intervijas aģentūrai BNS S.Krukam nācās sniegt paskaidrojumus DP.

Vaicāta, vai tā ir ierasta prakse pēc iesnieguma saņemšanas aicināt uz DP attiecīgo cilvēku, K.Apse-Krūmiņa norādīja, ka ir jānoskaidro subjektīvie un objektīvie apstākļi. S.Kruks tika aicināts, lai uzzinātu no pirmavota, ko viņš domā. Iepriekš viņa arī teikusi, ka izmeklētāji ir iepazinušies ar BNS intervijas pilno tekstu.

Pats S.Kruks, vaicāts, vai redz apdraudējumu zinātnieku brīvai domai Latvijā, raidījumam de facto norādīja, ka galvenā problēma ir plaisa starp jaunajiem sociālo zinātņu pētniekiem, kas izglītību ieguvuši ārvalstu augstskolās un to veco zinātnieku spici, ka darbojas vēl no padomju laikiem un nepieņem sociālo zinātņu jaunās paradigmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas