Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dombrovskis: Viendzimuma partnerattiecību jautājums jāvērtē konstitucionālo tiesību ekspertiem

Viendzimuma partnerattiecību jautājums nav Garīgo lietu padomes kompetence un tas ir jāvērtē konstitucionālo tiesību ekspertiem, uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Atbilstoši Satversmes 110.pantam valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības. Satversme atspoguļo valsts pieeju ne tikai no tiesību ietvara viedokļa, bet nostiprina arī sabiedrības morālos un ētiskos uzskatus. No šī viedokļa raugoties, jautājums par partnerattiecību reģistrāciju starp viena dzimuma pārstāvjiem visupirms ir konstitucionālo tiesību jautājums, un kā tāds tas neietilpst Garīgo lietu padomes kompetencē," sacījis Dombrovskis.

Premjers arī norādījis, ka pašlaik, kad Latvijas sabiedrībai aizvien aktuālākas kļūst demogrāfiska rakstura problēmas, piemēram, zemā dzimstība, emigrācija un nācijas novecošana, aktuālāka nekā jebkad ir nepieciešamība saglabāt un stiprināt tradicionālās ģimenes vērtības, aģentūru LETA informēja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke.

LETA jau ziņoja, ka tiesībsargs Juris Jansons lūdzis Dombrbovska vadītajai Garīgo lietu padomei viedokli par viendzimuma partnerattiecībām no morāli ētiskā aspekta.

Tiesībsargs ir saņēmis lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" sagatavoto reģistrēto partnerattiecību likumprojektu, kā arī grozījumus vairākos citos normatīvo aktu projektos. Tiesībsargs arī klātienē ticies ar "Mozaīkas" pārstāvēm Lindu Freimani un Evitu Gošu.

"Mozaīkas" izstrādātais reģistrēto partnerattiecību likumprojekts ir jāvērtē no diviem aspektiem - no juridiskā un morāli ētiskā. Tiesībsargs var aktualizēt un skatīt mantisko attiecību jautājumu no tiesību viedokļa, jo īpaši kontekstā ar Eiropas Komisijas ierosinājumiem par skaidrāku īpašumtiesību regulējumu dažādas valstspiederības laulātajiem pāriem Eiropā.

Tā kā "Mozaīkas" izstrādātie priekšlikumi skar arī sabiedrības morāli ētisko aspektu, tiesībsargs ir lūdzis Garīgo lietu padomes viedokli, lai varētu pieņemt argumentētu lēmumu.

Garīgo lietu padome ir pastāvīga, konsultatīva valsts un baznīcas sadarbību koordinējoša institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņu un izpratni dažādu konfesiju un reliģisko uzskatu piekritējos Latvijas sabiedrībā. Padomi vada Ministru prezidents, un tās sastāvā ir padomes priekšsēdētāja uzaicinātie evaņģēliski luteriskās, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, metodistu, baptistu, septītās dienas adventistu, Mozus ticīgo (jūdaistu) konfesijas, Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcas vadītāji vai pārstāvji un Saeimā pārstāvēto politisko partiju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas