Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dombrovskis: premjera kompetencē nav atcelt vai apstiprināt rīkojumu par Vilka atbrīvošanu

Premjera kompetencē nav atcelt vai apstiprināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša rīkojumu par viņa vietnieka Alvja Vilka atbrīvošanu no amata, žurnālistiem pirmdien norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš uzsvēra, ka rīkojums par KNAB priekšnieka vietnieka atbrīvošanu no amata ir pārsūdzams tiesā un premjera kompetencē nav rīkojumu ne atcelt, ne apstiprināt.

Pagaidām nav plānots, ka šo jautājumu skatīs ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas vērtē Vilnīša atbilstību amatam, jo tas ir Ģenerālprokuratūras ziņā. Dombrovskis arī uzsvēra, ka ne no KNAB arodbiedrības, ne Vilka nav saņemtas sūdzības par notikušo.

"Ja būs KNAB darbinieku sūdzības, lemsim, kam tās novirzīt," piebilda Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Vilnītis pagājušajā nedēļā pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām no amata atbrīvoja savu vietnieku Alvi Vilku. Viņš sacīja, ka Vilnīša lēmumu pārsūdzēšot tiesā. Arī pie premjera Vilks neplānoja vērsties, jo KNAB priekšnieks ignorējot premjera rezolūcijas un rīkojumus.

Ziņots arī, ka KNAB priekšnieks marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Šīs disciplinārlietas ietvaros Vilks bija atstādināts no amata.

Pērn novembra beigās Vilnītis ierosināja citu disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Disciplinārlieta beidzās ar disciplinārsoda piemērošanu Vilkam, un, pēc presē izskanējušās informācijas, tas bijis rājiens. Viņš arī šo lēmumu gatavojas pārsūdzēt tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas