Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis neizslēdz KNAB šefa Vilnīša atbrīvošanu no amata

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis nākamnedēļ plāno tikties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti, lai pārrunātu KNAB reorganizācijas un pašreizējās saspīlētās situācijas birojā jautājumus. Viņš neizslēdz iespēju, ka KNAB šefs var tikt atbrīvots no amata.

: Aptauja - Kā vērtējama KNAB šefa N.Vilnīša darbība - pozitīvi vai negatīvi?

Premjers trešdienas rītā intervijā gan Latvijas Radio, gan LNT norādīja, ka arī prokuratūras vadītā komisija ir secinājusi, ka N.Vilnīša piedāvātais biroja reorganizācijas projekts rada nelietderīgu funkciju dublēšanos. Tādēļ "būs jāstrādā pie tā, lai tiktu izveidota struktūra, kas nerada funkciju dublēšanos un nevajadzīgi nepieaudzē administratīvo aparātu". "Kā zināms, arī KNAB vadītāja vietniekiem ir diezgan būtiski iebildumi pret šo, nu jau koriģētās struktūras variantiem," viņš teica.

Jautāts, vai saspīlētajā situācijā birojā būtu pamats N.Vilnīti atbrīvot no amata, V.Dombrovskis atbildēja: "Šādu risinājumu arī nevar izslēgt, ja nebūs strauju un būtisku uzlabojumu KNAB darbā. Iespējams, ka būs jādomā arī par šādu risinājumu."

Pēc premjera vārdiem, reorganizācija ir viena no problēmām, kur, "nespējot sastrādāties, Vilnīša kungs mēģina izveidot kaut kādas paralēlas struktūras ar viņam, iespējams, ērtākiem cilvēkiem".

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa intervijā LNT raidījumam "900 sekundēs" vērtējot KNAB pašreizējo situāciju, kā ideju rosina izvērtēt iespēju atbrīvot no amata gan KNAB vadītāju N.Vilnīti, gan viņa vietniekus Jutu Strīķi un Alvi Vilku. "KNAB šobrīd nestrādā un tā tas nevar palikt. Ir svarīgi, lai šī iestāde spētu strādāt," viņa teica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas