Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Deputātu kandidāti konsultē māmiņas un komentē futbolu

Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa (JL) nu jau otro mēnesi konsultē māmiņas interneta portālā “Māmiņu klubs”, bet deputāta kandidāts Mihails Zemļinskis (SC) LTV7 ēterā komentē šodien sākušos futbola čempionātu. Priekšvēlēšanu laikā politiķi arvien biežāk un aktīvāk iesaistās sabiedriskajā  dzīvē, bet par politisko uzraudzību atbildīgais Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) teic, ka novēro politiķu aktivitātes un izvērtē tos Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma kontekstā.

Priekšvēlēšanu darbu S. Āboltiņai ir daudz. Šovakar viņa atgriezās no Ventspils, kur tikās ar pensionāriem, taču šajā pienākumu virpulī pagaidām pietiek laika arī juridiskām konsultācijām “Māmiņu klubā”, kurš politiķi esot uzrunājis pats. “Man palīdze ir juriste, tādēļ pa abām šobrīd tiekam galā ar atbilžu sagatavošanu uz māmiņu jautājumiem,” sacīja Saeimas deputāte, kura pati ir māmiņa, tādēļ labi saprotot virtuālā kluba lasītāju uzdotos jautājumus. Uz jautājumu, kurā tiesību jomā viņa pati jūtas stiprāk, S. Āboltiņa nopūšas un atgādina, ka strādā Saeimas Juridiskajā komisijā, kura ikdienā strādā ar visu nozaru jautājumiem un tiesisko regulējumu, tādēļ nevienu neizceļ.  “Bet cilvēciski tuvāki man, protams, ir sieviešu un bērnu problēmas,” viņa sacīja.  

KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenburgs politķu aktivitēs nekomentē, vien atzīst, ka nekas prettiesisks šajās darbībās nav un, lai to vērtētu, nepieciešams vairāk informācijas.

Deputāta kandidātu no “Saskaņas centra” saraksta Mihailu Zemļinski Diena pārsteidza, skatoties čempionāta pirmās dienas futbola spēli. Viņš apstiprināja, ka balotēsies Saeimas vēlēšanām un savu iespēju robežās futbola čempionātu LTV7 ēterā komentēs visu tā norises laiku – līdz 11. jūlijam. Arī viņš nav izrādījis iniciatīvu vērienīgā sporta pasākuma komentēšanai, bet ticis uzaicināts. Līdzīgi kā S. Āboltiņai, viņam priekšvēlēšanu laikā ir darba pilnas rokas, arī nacionālās futbola izlases komandas trenēšana, tādēļ visas spēles komentēt viņš nevarēšot. “Nedomāju, ka vēlētājs mani saista ar kādu politisko spēku. 95% mani pazīst kā futbolistu,” atbildēja M. Zemļinskis, jautāts, vai vēlētājs komentētāju nesaistīs ar “Saskaņas centru”.

Šajā kontekstā A. Vitenburgs atzīmēja, ka visām raidsabiedrībām būs jārespektē likuma norma, kura nosaka aizliegumu 60 dienas pirms vēlēšanām (šogad 4. augusts) izplatīt tādu personu vadītus raidījumus, gatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, kuras ir pieteiktas par deputātu kandidātiem vai pirms vēlēšanām ir publiski paziņojušas par savu līdzdalību kādas partijas darbībā. “Pretējā gadījumā var sanākt tā, ka raidorganizācija, aicinot kandidātus uz komentēšanu, nodara pāri pašam kandidātam,” norādīja KNAB pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas