Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Decembrī pārtērēta ceļu uzturēšanai paredzētā nauda; var pietrūkt vasarai

Decembrī tika pārtērēti ceļu uzturēšanai plānotie līdzekļi, piektdien intervijā LTV raidījumam Labrīt, Latvija! atzina Latvijas Autoceļu uzturētāja valdes priekšsēdētājs Vigo Legzdiņš. Pēc viņa vārdiem, tas nozīmē: ja ziema tagad turpināsies, tad vasarā varēs izdarīt mazāk, jo naudas ir tik, cik tās ir. Viņš gan uzsvēra, ka viņa pārstāvētais uzņēmums ir tikai darbu izpildītājs, bet līdzekļi ir pasūtītājam – Satiksmes ministrijai un Latvijas Valsts ceļiem, tāpēc jautājums, vai līdzekļu pietiks, nav adresējams viņam.

V.Legzdiņš teica, ka šobrīd vasaras darbi vēl nav plānoti, bet, ja ziemā būs notērēts vairāk, nekā bija paredzēts, tad vasarai, protams, palikšot mazāk. Viņš arī atzina, ka pasūtītāji arvien vēlāk maksā par padarīto darbu, kas var liecināt, ka šiem mērķiem līdzekļu trūkst.

Runājot par ceļu uzturēšanu ziemā, Latvijas Autoceļu uzturētāja vadītājs norādīja, ka uzņēmums nevar vienlaicīgi visus ceļus notīrīt, tāpēc kādam braucējam varbūt ceļš notīrīts jau no paša rīta, kādam varbūt jāgaida trīs vai četras stundas. Viņš gan atzina, ka lauku apvidos, iespējams, jāgaida pat puse dienas vai visa diena, kamēr tīrīsānas tehnika nokļūst līdz mazajiem ceļiem. Līdz šim ceļu uzturētājam izdevies iekļauties tīrīšanas laika normās, izņemot vienu gadījumu Kolkas apkārtnē, kad nācās tīrīt ilgāk un pat slēgt ceļu.

V.Legzdiņš norādīja, ka ziemā Latvijā tiek darīts ļoti daudz uz ceļa, "asfaltu mēģinām dabūt melnu", kas esot dārgāk, taču mūsu braucēji pie tāda esot pieraduši.

Ziemā ar speciālajiem maisījumiem tiek lāpītas arī bedres. "Jebkurā gadījumā izvēlēties pareizo tehnoloģiju šoziem ir sarežģītāk nekā tas bija agrāk, kad bijām pieraduši dzīvot ap nulli grādu," stāstīja uzņēmuma vadītājs.

Pavasarī viens no svarīgākajiem darbiem būšot bedru likvidēšana, kā arī ceļu greiderēšana. V.Legzdiņš piebilda, ka saistībā ar lielo sniega daudzumu būs mitrums, būs pārmitrinājušies ceļi un, kad atkusīs, kādu laiku būs diezgan traģiska situācija lauku ceļos, kur tagad ir ledus kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas