Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
NA līdz iekļūšanai Ķekavas novada domē pietrūkušas vien piecas balsis

CVK lēmums: Ķekavas novada 785. iecirknī būs jābalso atkārtoti

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien nolēma izsludināt atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī. Atkārtota balsošana notiks 22.jūlijā. Lūgumu atcelt vēlēšanas šajā iecirknī bija izteikusi nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) deputāta kandidāte Ieva Arnte. Savukārt Rīgā atkārtota balsošana nenotiks nevienā no iecirkņiem, kuros notikušās balsošanas atbilstību visiem nosacījumiem apšaubīja atkārtoti domē neievēlētais Vienotības deputāts Valdis Gavars.

Kā ziņots, Arnte informēja, ka Ķekavas novadā NA sarakstam pietrūka piecas vēlētāju balsis, lai pārvarētu 5% barjeru. "No vienas puses mēs esam gatavi pieņemt šo zaudējumi, bet manā rīcībā ir informāciju, ka 785.iecirknī pie balsu skaitīšanas esot atrasti par sešiem biļeteniem vairāk nekā bijuši paraksti," pauda Arnte.

Viņa sacīja, ka varbūt biļeteni ir piebērti, bet varbūt vēlēšanu komisijas locekļi ir aizmirsuši iedot parakstīties. Arnte norādīja, ka jebkurā gadījumā Ķekavas vēlēšanu komisija savu darbu nav darījusi pienācīgi.

"Ja viss būtu korekti, iespējams mums šīs piecas nepieciešamās balsis būtu atradušās. Mēs negribam samierināties, ka NA nebūtu iekļuvuši domē komisijas nolaidības dēļ," stāstīja Arnte.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada domē no 14 kandidējušajām partijām tikuši deviņi politiskie spēki.

Lielāko vēlētāju atbalstu izdevās gūt Jaunajai konservatīvajai partijai, par ko nobalsoja 21,38% vēlētāju. 12,07% vēlētāju balsu vēlēšanās izdevās gūt Latvijas Zemnieku savienībai, savukārt nedaudz mazāk jeb 11,24% balsu ieguva partija Reģionu alianse.

Partija Gods kalpot mūsu Latvijai Ķekavas novadā ieguva 9,58% vēlētāju balsu, savukārt 7,9% vēlētāju balsis ieguva Vienotības, politisko partiju Izaugsme un Latvijas attīstībai kopīgais saraksts. Partija Saskaņa ieguva 6,85% vēlētāju balsu.

Ļoti blīvi rezultātu ziņā ierindojās trīs partijas - Vienoti Latvijai, Vidzemes partija un Latvijas Zaļā partija, kuras attiecīgi tika pie 5,21%, 5,2% un 5,13% vēlētāju atbalsta.

Domē, nepārvarot 5% barjeru, neiekļuva pieci politiskie spēki, tostarp NA.

Savukārt par Rīgā notikušo balsošanu CVK locekļi sēdē secināja - nav pierādījumu, ka Gavara iesniegumā uzskaitītajos vēlēšanu iecirkņos būtu notikuši tādi pārkāpumi, kas ietekmētu vēlēšanu rezultātus Rīgā. CVK pārstāvji vērsa uzmanību, ka novērotāji attiecīgajos iecirkņos uzreiz nav iesnieguši ziņojumus par kādiem pārkāpumiem vēlēšanu procesā.

(papildināta 1.rindkopa; pievienota pēdējā rindkopa)

Top komentāri

Žanis
Ž
tad jau viss var mainīties vēl Ķekavā ! bet , redz, citur gan viss bijis kārtībā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas