Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Cietumniekiem mobilos telefonus mēģina ienest invalīda protēzē, narkotikas nodod ar skūpstu

Pēdējā laikā metodes, kā nodot cietumniekiem mobilos tālruņus un narkotikas, kļūst arvien izdomas bagātākas - kāds invalīds telefonus bija paslēpis protēzē, bet sievas saviem mīļotajiem narkotikas nodod skūpstoties.

Ieslodzījuma vietu pārvalde  informēja, ka nule Rīgas Centrālcietuma darbinieki aizturējuši invalīdu, kurš mēģinājis kādam apcietinātajam piegādāt septiņus mobilos tālruņus, kas bija paslēpti kājas protēzē.

Pilsonis bija ieradies uz īslaicīgu satikšanos ar apcietināto, bet, viesi pārmeklējot, cietuma darbiniekiem šķita aizdomīga kājas protēze, kas bija aptīta ar elastīgo saiti, bet zem tās vēl uztīta folija.

Pārbaudot protēzi, atklāti mobilie tālruņi. Izsaukta Valsts policija, un vīrietis tiks saukts pie administratīvās atbildības.

IeVP norāda, ka kopš nesenā Satversmes tiesas sprieduma, pēc kura īslaicīgas satikšanās notiek bez cietuma darbinieka klātbūtnes un bez stikla sienas, idejas, kā nodot ieslodzītajiem neatļautus priekšmetus un vielas, kļūst arvien netradicionālākas.

Piemēram, tikšanās laikā sievas mēģina nodot narkotikas skūpstoties.

Neatļauto priekšmetu un vielu nodošanā izmanto pat bērnus, piemēram, ierodoties uz tikšanos ar zīdaini, autiņbiksītēs paslēpts tālrunis vai maisiņš ar narkotikām.

Lai novērstu aizliegto priekšmetu un vielu iekļūšanu cietumā, tā darbiniekiem pastiprināti jākontrolē un jāpārbauda ieslodzītie pēc satikšanās.

Rīgas Centrālcietumā īslaicīgās satikšanās notiek divās telpās, kurās vienlaikus tikšanos var nodrošināt trīspadsmit ieslodzītajām personām. Dienā var nodrošināt satikšanos aptuveni 39 ieslodzītajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas