Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Askolds Rodins: Kur paliek veselības nauda?

Vakar Latvijas Ārstu biedības prezidents Pēteris Apinis nosūtījis Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) un veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) vēstuli, kurā prasīts publiskot Veselības ministrijas tēriņus.

Ja, salīdzinot ar pagājušo gadu, ministrijas kopējais budžets samazināts par 20,3%, kāpēc slimnīcām piešķirtais naudas daudzums sarucis vismaz divkārt? Kuras ir tās ministrijas budžeta laimīgās pozīcijas, kas zaudēja daudz mazāk (varbūt nemaz?) naudas? Būtu vajadzīgs arī pārliecinošs pamatojums, kāpēc tā darīts.

Veselības ministrijas pastāvēšanas jēga ir iespējami kvalitatīvu ārstniecības pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem. Ja slimnīcas naudas trūkuma dēļ vairs nespēj palīdzēt cilvēkiem, jājautā — kāpēc tā noticis? Sabiedrība ir tiesīga vērtēt naudas izlietojuma lietderību, un vēstulē minētā naudas plūsmu publiskošana ir pamatota prasība.

Vēl nenāktu par ļaunu saņemt skaidru atbildi, kāpēc ministre svaidās ar skaitļiem: te saka, ka veselības aprūpi varētu saglābt papildu 90 miljoni latu, te — ka uz pusi mazāka summa. Nav pamata domāt, ka, stājoties amatā, ministre nezināja nozares reālo finanšu stāvokli un tā perspektīvas. Saprotot, ka "nepavilkt", nevajag uzņemties, ja tas izdarīts, jābūt gatavībai atbildēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas