Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ārvalstu investori vīlušies par Rīgas mēra amata kandidātu nevēlēšanos iesaistīties diskusijā

2013. gada 14. maijā desmit ārvalstu tirdzniecības kameras rīkoja diskusiju ar Rīgas mēra amata kandidātiem un to pārstāvjiem. Diskusijā piedalījās Nacionālās apvienības Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka, pašvaldību vēlēšanu kandidāts no Vienotības saraksta Pēteris Viņķelis, pašvaldību vēlēšanu kandidāte no Reformu partijas saraksta Ilona Platonova  un Māris Slokenbergs no Zaļās partijas saraksta. Diskusiju vadīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Ivars Ījabs.
Bija plānots tikties ar pieciem Rīgas mēra amata kandidātiem, lai 2013. gada pašvaldību pirmsvēlēšanu diskusiju un debašu ietvaros noskaidrotu mēra kandidātu viedokļus par investoriem un ārvalstu uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem. Pasākumā kopskaitā piedalījās vairāk nekā 130 Amerikas, Beļģijas, Kanādas, Lielbritānijas, Īrijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas tirdzniecības kameru biedri.

"Esam vīlušies par partiju nevēlēšanos iesaistīties atklātā dialogā ar ārvalstu investoriem un uzņēmējiem par Rīgas attīstībai svarīgiem jautājumiem. Paužam neizpratni par vairāku Rīgas mēra kandidātu rīcību, atsaucot dalību diskusijā un par to laicīgi neinformējot. Debates ar mēra amata kandidātiem tika plānotas vairākus mēnešus iepriekš. Apstiprinājumi par viņu dalību diskusijā tika saņemti vairāk kā mēnesi iepriekš, organizatoriem pieļaujot vienu izņēmumu, kas tika saskaņots vēl pirms informācijas publiskošanas", norāda pasākuma organizatori, piebilstot:

"Investīciju piesaiste un uzņēmējdarbības vides uzlabošana ir teju visu partiju programmu prioritāte. ES pilsoņiem, kuri reģistrējušies Latvijas iedzīvotāju reģistrā, ir tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās. Minēto iemeslu dēļ esam apbēdināti par to, ka daudzi no aicināto partiju saraksta līderiem neuzskatīja par vajadzīgu ierasties, lai pārrunātu savu skatījumu par Rīgas pilsētas ekonomisko attīstību un augstas pievienotās vērtības investīciju piesaisti.

Vēlamies izteikt pateicību partiju pārstāvjiem, kuri atrada laiku un iespēju piedalīties diskusijā. Paužam gatavību turpināt aizsākto sarunu par uzņēmējiem svarīgiem jautājumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas