Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Arī Saeimas deputāti Satversmes tiesā apstrīd arodslimības pabalstu izmaksas kārtību

Pēc divdesmit Saeimas deputātu pieteikuma ierosināta vēl viena lieta par darbspēju zaudējumu atlīdzības izmaksas noteikumiem.

Pieteikumā citastarp norādīts, ka šobrīd spēkā esošā kārtība kopumā paredz pilnībā pārtraukt atlīdzības par darbspēju zaudējumu izmaksu gadījumos, ja personas darbspēju zaudējums ir mazāks par 25% vai persona saņem bezdarbnieka pabalstu, kā arī samazināt vai pārtraukt atlīdzības izmaksu gadījumā, ja persona saņem vecuma pensiju vai izdienas pensiju. Turpretim, piemēram, invalīdi vienlaikus saņemot gan atlīdzību par darbspēju zaudējumu, gan invaliditātes pensiju.

Deputāti apstrīd likuma „Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām” 14.panta septītās daļas un 20.panta devītās daļas, likuma „Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām” 20.panta devītās daļas (likuma redakcijā no 2004.gada 25.novembra līdz 2009.gada 16.jūnijam) un likuma „Grozījumi likumā „Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”” 6.panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1., 91. un 109.pantam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas