Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Arī LNT pāriet uz ciparu televīziju

Arī LNT 1.aprīlī pārtrauks analogo apraidi un pilnībā pāries uz ciparu apraidi – par to šodien LNT galīgi vienojies ar Lattelecom.

1.aprīlī analogā apraide tiks pārtraukta Rīgas apraides reģionā (70 km ap Rīgu), bet 1.jūnijā – visā pārējā Latvijā, informē LNT pārstāve Ingūna Sermole.

Jau ziņots, ka TV5 ciparu formātā raida jau kopš decembra, LTV7 pilnībā uz ciparu formātu pāries 1.martā, bet LTV1 analogā signāla atslēgšanas grafiks būs tāds pats kā LNT.

„Ņemot vērā faktu, ka valstī šobrīd notiek pāreja uz ciparu apraidi, esam nolēmuši nekavēties ar formāta maiņu. Mums nav racionālu argumentu palikt analogajā apraidē un vienlaikus maksāt par abiem apraides veidiem. Tā kā Virszemes TV nodrošina daudz lielāku teritoriālo pārklājumu, saredzam lielāku potenciālu tieši ciparu apraidē,” norāda LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.

Saskaņā ar Nacionālās Radio un Televīzijas padomes iepriekš sniegtajiem datiem, Latvijā analogo ētera televīziju patlaban skatās ap 220 000 mājsaimniecību, kurām tuvākajos mēnešos būs jāpārslēdzas uz ciparu apraidi.

„Jau 30 000 mājsaimniecību ir atteikušās no analogās apraides un pārgājušas uz Lattelecom Virszemes TV, liecina jaunākie Lattelecom dati par iedzīvotāju aktivitāti, atsakoties no analogās uz pārslēdzoties uz ciparu TV,” norāda Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas