Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ĀM parlamentārais sekretārs: Latvijas-Krievijas ekonomiskās attiecības attīstās labāk nekā politiskais dialogs

Latvijas un Krievijas politiskais dialogs attīstās ne tik stabilā ritmā kā ekonomiskās un tirdzniecības attiecības, tomēr ir cerības par labāku nākotni, šodien _Baltijas foruma _ikgadējā starptautiskā konferencē pauda Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs (Reformu partija).

Makarovs skaidroja, ka Latvijas ekonomiskās un tirdzniecības attiecības ir dinamiskas, notiek arī aktīva kultūras apmaiņa, tomēr politiskais dialogs neattīstās tik vienmērīgā tempā un joprojām ir nepieciešama savstarpējas uzticības veicināšana, sacīja Makarovs, piebilstot, ka ir cerība par labāku nākotni.

Tāpat Makarovs norādīja, ka svarīga ir Krievijas Pasaules Tirdzniecības organizācijas saistību ieviešana. Pēc ĀM parlamentārā sekretāra domām, ES Austrumu partnerība ir atvērta arī Krievijai, tomēr spiediens un sankcijas pret valstīm, kas izmanto savas tiesības sadarboties ar Eiropu, nav pieņemams un produktīvs instruments.

Piektdien un sestdien Jūrmalā notiks Baltijas foruma ikgadējā starptautiskā konference "Pārmaiņas Eirāzijā: adekvātu atbilžu meklējumi mūsdienu izaicinājumiem". " Forumam šogad aprit 15 gadi, tā vadītājs ir opozīcijā esošās Saskaņas centra frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Jau vēstīts, ka asus Krievijas un Latvijas pārstāvju komentārus pēdējās dienās izsaukusi iniciatīva nojaukt Uzvaras pieminekli Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas