Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

ĀM pagaidām nav izplatījusi aicinājumu nedoties uz Ukrainu jaunās gripas dēļ

ĀM preses sekretārs Rets Plēsums aģentūrai BNS norādīja, ka šis jautājums ir Veselības ministrijas (VM) kompetencē.
Ārlietu ministrija (ĀM) pagaidām nav izplatījusi aicinājumu Latvijas ceļotājiem nedoties uz Ukrainu jaunās gripas uzliesmojuma dēļ.

"Ja Veselības ministrija (VM) sniegs Ārlietu ministrijai pamatotu informāciju un aicinājumu kaut ko darīt, mēs skatīsimies," Plēsums uzsvēra, piebilstot, ka pagaidām šāds ekspertu izvērtējums nav saņemts.

Savukārt veselības ministre Baiba Rozentāle (Tautas partija) aģentūrai BNS teica, ka VM ar šādu aicinājumu negrasās nākt klajā, jo Ukrainā nav pasludināta ne gripas pandēmija, ne slēgtas valsts robežas.

Ministre arī uzskata, ka iedzīvotājiem nav liela riska, dodoties uz Ukrainu, tomēr piebilda, ka katram iedzīvotājam ir jāizvērtē, vai tas pašlaik ir nepieciešams.

Ukrainā gripas epidēmijā ir miruši 53 cilvēki, svētdien apstiprināja Ukrainas Veselības aizsardzības ministrija. Ministrijas izplatītajā operatīvajā informācijā netika precizēts, cik no mirušajiem ir jaunās A tipa gripas H1N1 jeb tā sauktās cūku gripas upuri.

Saskaņā ar Veselības aizsardzības ministrijas informāciju Ukrainā ar gripu saslimuši 184 919 cilvēki, bet hospitalizēti - 7383 cilvēki.

Saistībā ar gripas izplatību Ukrainā ieviesti dažādi karantīnas pasākumi - uz trim nedēļām slēgtas skolas, aizvērti kinoteātri, atcelti koncerti un masu pasākumi, ierobežota sabiedriskā transporta kustība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas