Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vienotību arī turpmāk vadīs Solvita Āboltiņa

Partijas Vienotība priekšsēdētājas amatā sestdien kongresā "Augam Latvijas simtgadei" ar pārliecinošu balsu pārsvaru uz nākamajiem diviem gadiem pārvēlēta līdzšinējā vadītāja Solvita Āboltiņa, portālu Diena.lv informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Par Āboltiņu nobalsoja 334 no 489 kongresa delegātiem. Uz partijas vadītāja amatu kandidēja arī partijas valdes loceklis Andrejs Judins.

Savukārt partijas domi turpmāk vadīs Cēsu mērs Jānis Rozenbergs, un viņa vietniece būs Linda Medene.

Partijas valdē turpmāk strādās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, politiķis un diplomāts Andris Piebalgs, finanšu ministrs Jānis Reirs, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks, 12.Saeimas deputāts, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, EP deputāte Sandra Kalniete, 12.Saeimas deputāts Andrejs Judins, 12.Saeimas deputāts, Vienotības Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Edvards Smiltēns, juriste un profesore Ilma Čepāne, EP deputāts Krišjānis Kariņš, 12.Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Korna.

Valdē nav ievēlēts, piemēram, nule par Saeimas deputātu kļuvušais Veiko Spolītis, kura vārds pēdējās dienās bieži piesaukts braukšanas reibumā un atņemto tiesību dēļ, tāpat partijas valdē nav ievēlēti Lolita Čigāne, Ilze Viņķele, Inese Vaidere un Olafs Pulks. Savukārt aizņemtības dēļ vairs nestrādās Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Vienotība sestdien arī pieņēmusi rezolūciju, kurā par savu darba virsmērķi noteikusi Latvijas un ikvienas ģimenes un indivīda labklājības celšanu, vairojot ticību un piederību Latvijai.

Sagaidot mūsu valsts simtgadi, partijai Vienotība jākļūst par politisku spēku, kas ilgtermiņā nodrošinās Latvijas atrašanos attīstītāko un demokrātiskāko valstu saimē, norāda partija, nākamo četru gadu laikā apņemoties īstenot vairākus valsts izaugsmei un sabiedrības labklājībai nozīmīgus uzdevumus, pausts rezolūcijā.

Kā nozīmīgāko uzdevumu Vienotība izvirzījusi sociālās un ienākumu nevienlīdzības mazināšanu, lai ikvienam, bet jo īpaši sabiedrības daļai ar zemiem ienākumiem un ģimenēm ar bērniem, būtu iespēja, strādājot cienīgu darbu, gūt dzīvei nepieciešamos ienākumus, iegūt labāku izglītību, pieeju veselības aprūpes un sociāliem pakalpojumiem.

Tāpat partija apņēmusies veidot izglītības sistēmu, kuras centrā ir skolēns un kurā zinoši un mērķtiecīgi skolotāji spēj aizraut jauno paaudzi un rosināt uz lieliem darbiem un izcilību.

Rezolūcijā Vienotība norāda, ka rūpēsies par drošību tās visplašākajā nozīmē, atbilstoši nodrošinot mūsu iekšlietu sistēmu, stiprinot Latvijas nacionālo drošību un aizsardzību.

"Tiesiskums ir neatņemams priekšnosacījums valsts izaugsmei, tādēļ turpināsim tiesu sistēmas reformu, sekmējot efektīvu tiesu sistēmas darbību, tā sniedzot ikvienam valsts iedzīvotājam pārliecību par tiesisko paļāvību un Satversmē un valsts likumos ierakstīto tiesību normu vērtību," kongresā pieņemtajā dokumentā apņēmusies partija.

Par nozīmīgu uzdevumu Vienotība izvirzījusi arī turpmāku Latvijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanu, tai sasniedzot ikgadējo pieaugumu 5% apjomā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Tautsaimniecības attīstībai izšķiroša ir zināšanu ietilpīga ekonomika, ārvalstu investīcijas, eksports, godīga konkurence un pieejami finanšu resursi, pausts partijas rezolūcijā. Par nozīmīgu uzdevumu Vienotība arī izvirzījusi Latvijas kultūras izaugsmes un tās integrācijas nodrošināšanu pasaules kultūras procesos.

"Vairojot sociālo drošību valstī un veicinot ikviena iesaisti pilsoniskās sabiedrības aktivitātēs, mēs nodrošināsim ikvienam valsts iedzīvotājam iespējas dzīvot pilnvērtīgu un piepildītu dzīvi saliedētā Latvijas valstī, kas apzinās savu nacionālo identitāti un ir balstīta uz visu Latvijas iedzīvotāju kopējām morālajām vērtībām," teikts rezolūcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas