Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vienotībai dota otra iespēja

Ja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa būs gatava atteikties no kandidēšanas uz valdības vadītājas amatu, kurā viņu vēlas redzēt partijas valdes un Saeimas frakcijas vairākums, tad viens no Vienotības kandidātiem šim postenim varētu būt finanšu ministrs Jānis Reirs. Valsts prezidents Raimonds Vējonis gada pēdējā darbdienā paziņoja, ka uzticēs valdības veidošanu personai, kura var iesaistīt koalīcijā visas tagadējās valdības partijas - Vienotību, Zaļo un Zemnieku savienību un Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA).

Tieši Nacionālās apvienības pretestības dēļ Āboltiņas izvirzīšana atbildīgajam amatam kļūst apgrūtinoša. "Pēc sarunas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sapratu, ka Vienotībai ir dota otrā iespēja izvirzīt premjera kandidātu, kas varētu saņemt visas koalīcijas atbalstu. Tagad ir jāgaida, vai Vienotība šo iespēju izmantos," Dienai sacīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Vaicāts, vai finanšu ministrs Reirs varētu izpildīt šo nosacījumu, NA līderis atcerējās, "ka Nacionālajai apvienībai ir bijuši dažādi viedokļi ar Jāni Reiru, piemēram, par ieguldījumiem demogrāfijā un kultūrā". Arī no uzņēmējiem esot saņemti signāli par ministra ne pārāk veiksmīgo komunikāciju valsts budžeta sagatavošanas laikā. Ja Reiru izvirzīšot, NA vēlēšoties ar viņu šos jautājumus pārrunāt.

Vienotības valde par nākamo valdības vadītāju plāno lemt pirmdien. Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars, kurš partiju ir pārstāvējis visās pēdējā laika mediju intervijās, Dienai sacīja, ka brīvdienās nekādas konsultācijas nav notikušas. Ar Āboltiņu Dienai sazināties neizdevās. Taču patiesībai neatbilstot baumas, ka viņa būtu izbraukusi ārpus valsts, - partijas priekšsēde svētku laiku pavadīja Rīgā, sacīja Kampars. Savukārt Reirs, kuru kā potenciālo amata pretendentu minēja TV3 ziņu raidījums, svētdien vēl bija atceļā no tālāka ārzemju brauciena.

Uz vaicāto, vai Reiru partija varētu nominēt, Kampars atbildēja: "Mums nav bijušas sarunas, bet viņam kā pieredzējušam politiķim ir izredzes." Taču viņš neesot vienīgais pretendents. Vēl arī nav zināms, vai Reirs piekristu šādam piedāvājumam. Ilze Viņķele, kura bija starp tiem, kas balsoja pret Āboltiņas nominēšanu, atturējās komentēt iespējamos premjera kandidātus, jo deputāti klātienē neesot informēti par iepriekšējo balsojumu. Tāpat esot svarīgi uzzināt, "vai Solvita Āboltiņa vairs nav premjera kandidāte, un, ja nav, tad - kāpēc".

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 4.janvāra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas