Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vienotība uz vēlēšanām pirmo reizi bez uzsvara uz vienu līderi

Jau trešo reizi Vienotība iet uz Saeimas vēlēšanām kā premjera partija, kas ir arī populārākais un ietekmīgākais politiskais spēks, taču pirmo reizi tā vēlēšanās piesaka sevi bez Valda Dombrovska, kurš nepilnu pusgadu pēc aiziešanas no valdības vadītāja amata ir kļuvis par Eiropas Parlamenta deputātu. Tās nav vienīgās pārmaiņas, kuras piedzīvojusi Vienotība. Ir mainījies daudz kas, un šis būs pavisam citāds tās pieteikums Saeimas vēlēšanās, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Šoreiz Vienotības vilcējspēks būs premjere Laimdota Straujuma, kura ne tikai pārzina reģionus, bet ir arī labi ieredzēta laukos. Tas savukārt atviegloja sarunas ar reģionālajām partijām, no kurām vairākas izdevās atvilt Latvijas Reģionu apvienībai. Pirms vēlēšanām Vienotība noslēdza sadarbības līgumus ar septiņām reģionālajām partijām, kuru pārstāvji varēs sēdēt pie koalīcijas galda, kā to jau tagad dara Zaļo un Zemnieku savienības sabiedrotie. Partneriem būs iespēja piedalīties lemšanā un likt uz galda savu vēlmju sarakstu, kas varbūt bija vilinošākais tagadējās premjera partijas piedāvājumā. Tas viss notiks, ja Vienotība saglabās varu arī pēc vēlēšanām.

Pirmo reizi Vienotībai ir tik plaša pārstāvniecība no pašvaldībām - pieci novada domju priekšsēži, 19 deputāti, kuru vidū arī vairāki bijušie mēri - Edvīns Bartkēvičs no Ogres, Dagdas novada kādreizējais vadītājs Viktors Stikuts, Roberts Jurķis Ķekavā. Valmieras mērs Inesis Boķis, Preiļu novada priekšsēdis Aldis Adamovičs un Tukuma novada vadītājs Juris Šulcs startē katrs savā vēlēšanu apgabalā ar augsto otro numuru.

Uz lūgumu raksturot to cenu, par kādu Vienotība izveidoja šo pieteikumu vēlēšanās, Kampars atbildēja - mērķis ir atjaunot partiju un iedot tai papildu enerģiju ar reģionu pārstāvju iesaistīšanu, kā arī piedāvāt vēlētājiem jaunas sejas politikā. Patīkot tas kādam vai ne, bet vienīgais redzamais potenciāls bijis Reformu partijā, no kuras Vienotībā ienāca arī tās trīs ministri - Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Visu Ināras Egles rakstu par Vienotības pieteikumu vēlēšanās lasiet trešdienas, 23.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas