Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vienotība pašvaldību vēlēšanās Rīgā cer gūt vismaz 14% balsu

Jau vairākus gadus Rīgas domes opozīcijā esošā Vienotības frakcija Rīgas mēra amata kandidāta Viļņa Ķirša vadībā cer iegūt vismaz 14 vai 15% balsu - apmēram tikpat, cik iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, ceturtdien pauda Vienotības vadītājs Andris Piebalgs.

Partija, kuras reitings pēdējā laikā ir noslīdējis tuvu 5% robežai, uz pašvaldību vēlēšanām Rīgā iepriekš plānoja kopīgu sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem, piemēram, Nacionālu apvienību, Zaļo un zemnieku savienību, Latvijas Reģionu apvienību un citām, taču ir nolemts, ka Vienotība startēs atsevišķi. Saraksta pirmais numurs un Rīgas mēra amata kandidāts, kā jau ziņots iepriekš, būs Vilnis Ķirsis.

Vienotība šoreiz veidos atklāto sarakstu, kurā aicinās pieteikties gan nevalstisko organizāciju un biedrību, gan dažādu nozaru profesionāļus, pastāstīja Piebalgs. 

Mērķis ir "vienota opozīcija esošajai Rīgas domes vadībai. Iesim ar savu sarakstu. Iesaistīsim cilvēkus no nevalstiskām organizācijām vai, iespējams, citām partijām, lai padarītu Rīgu daudz labāku arī investīcijām, attīstībai un faktiski atrisinātu tās nebūšanas, kas Rīgā pēdējā laikā ir saglabājušās," teica Piebalgs. Viņš uzsvēra, ka Ķirsi kā gados jaunu un ambiciozu kandidātu atbalstījusi gan Vienotības valde, gan Rīgas nodaļa.

Vienotības mērķis šajās vēlēšanās Rīgā būs atkārtot iepriekšējās vēlēšanās sasniegtos 14 vai 15%, kas būtu labs panākums, ņemot vērā, ka iepriekšējo vēlēšanu laikā Vienotība bijusi spēcīgākās pozīcijās kā pašlaik.

Tāpat, lai arī nav īstenots mērķis par kopīgu sarakstu ar citām partijām, ir mērķis sadarboties ar koalīcijas partneriem, lai uz pēcvēlēšanu laiku nebūtu pretrunu programmā ar citām partijām, potenciālajiem sadarbības partneriem, lai, ja veidojas iespēja kopīgi veidot jaunu koalīciju, nebūtu lieku sarežģījumu, klāstīja Piebalgs.

Savukārt Ķirsis, izklāstot savu redzējumu, minēja, ka mūsdienu Rīgu raksturo fakts, ka savulaik cilvēki rāvās uz Rīgu, bet pretstatā mūsdienās cilvēki no tās bēg, jo Rīga ir pārāk dārga pilsēta.

Tāpat viņš norādīja, ka patlaban Rīgā uzņēmējiem ir apgrūtināta darba uzsākšana galvaspilsētā, jo šībrīža dome nav ieinteresēta uzņēmējdarbību pilsētā attīstīt. Viņš uzsvēra, ka šobrīd Rīgā notiek kaut kāda attīstība nevis tāpēc, ka tā tiktu mērķtiecīgi veicināta, bet gan tāpēc, ka galvaspilsētai ir dabīgas priekšrocības.

Ķirsis uzsvēra, ka, viņam vadot Rīgas domi, 2021.gadā Rīgā cilvēki varētu atrast labi apmaksātu darbu, ar kuru varētu nosegt dzīvošanas izmaksas, un pašvaldība nebūtu pasīvs spēlētājs, kurš tikai noskatās. Tāpat Vienotība plāno aktīvi iesaistīties darbā, lai Rīgai piesaistītu dažādus investorus, jo šobrīd Rīgas domes vadība nedara neko, lai palīdzētu investoriem sākt darbu Rīgā. Kā piemēru viņš minēja, ka Investīciju padome Rīgā pēdējo reizi sasaukta 2011.gadā.

Ķirsis arī norādīja, ka viņi plāno samazināt rindas uz bērnudārziem, nodrošināt, lai ielas galvaspilsētā tiktu remontētas mērķtiecīgi un plānveidā. Turklāt padarīt galvaspilsētas iedzīvotāju komunālos maksājumus lētākus, lai Rīga vairs nebūtu dārgākā galvaspilsēta Baltijā.

Ar precīzākām idejām un programmu partija plāno iepazīstināt nākamā gada sākumā.

Pagaidām Vienotība nenosauc citus kandidātus potenciālajā sarakstā uz Rīgas domi, jo vēl esot mazliet pāragri, teica Ķirsis, paužot, ka kandidātu saraksts gaidāms nākamā gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas