Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vienotība grib atbrīvoties no Zaķa radītās aizdomu ēnas, skubinot nolikt mandātu

Vēl nesen Saeimas deputāts Dzintars Zaķis bija viens no ietekmīgākajiem politiķiem Vienotībā. Tagad kolēģi aicina viņu nolikt deputāta mandātu, lai mazinātu aizdomu ēnu, kas partijai radīta ar iespējamo balsu pirkšanu vēlēšanās Zaķa labā. Partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Dienai apstiprināja, ka viņai par to ir bijusi saruna ar Zaķi. Viņš savukārt sacīja: "Kad beigsies tiesvedība, tad arī aizdomu ēna būs kliedēta." Piektdien politiķis vēl nebija noskaņots atteikties no mandāta, pirmdien vēsta avīze Diena.

Pēc mēneša Rēzeknes tiesa plāno skatīt krimināllietu, kurā par balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā apsūdzēts arī tuvs Zaķa paziņa - uzņēmējs Andris Kozuls, kurš Viļānu novada domē ievēlēts no Latvijas Zemnieku savienības, bet darbību tajā apturējis. Zaķim lietā ir liecinieka statuss, arī viņš ir apturējis darbību Vienotībā. "Es vēlos kalpot saviem vēlētājiem," teica Zaķis, atbildot, kāpēc vēlas saglabāt mandātu.

"Valde uzticas Dzintaram Zaķim un tic, ka viņš nav iesaistīts šajā lietā, taču politiķim ir jāvērtē, kā cilvēki uztver notikušo," sacīja Āboltiņa, kurai, tiekoties ar vēlētājiem, šī notikuma dēļ nācies izjust negatīvu attieksmi pret Vienotību.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 16.marta, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas