Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saskaņa prezidentam pauž gatavību izveidot jauno valdību desmit dienās

Opozīcijas partija Saskaņa šodien sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paudusi gatavību izveidot jauno valdību desmit dienās, žurnālistiem pēc tikšanās ar prezidentu sacīja Saskaņas valdes loceklis Valērijs Agešins.

Ja Saskaņa netiks iesaistīta valdības veidošanas procesā, tas būs nepilnīgs un nepilnvērtīgs, uzskata politiķis. Līdz ar to prezidentam izteikts konkrēts priekšlikums - dot Saskaņai desmit dienas jaunās valdības veidošanai, skaidroja Agešins.

Ja Saskaņai tas neizdosies, tad mēģināt veidot valdību varētu nākamās parlamenta lielākās partijas, norādīja politiķis.

Pēc Saskaņas politiķu domām, ir īstais laiks sākt ministriju optimizāciju, proti, apvienot Finanšu ministriju ar Ekonomikas ministriju, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju ar Kultūras ministriju.

"Mēs esam ļoti optimistiski šodien, jo domājam labas domas un darām labus darbus," pēc tikšanās ar prezidentu sacīja Agešins.

Saskaņa gan neatklāja, kas varētu būt šī politiskā spēka premjera amata kandidāts. Vienlaikus šī politiskā spēka pārstāvji neiebilstu pret profesionāļu valdību.

Kā ziņots, Saeimā pārstāvētie politiskie spēki šodien sāka konsultācijas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni par jaunās valdības izveidi.

Oficiālās politiskās konsultācijas sāksies apstākļos, kad valdības veidošanas iniciatīva ir atdota Vienotībai, bet tā nav oficiāli nosaukusi premjera amata kandidātu, lai arī vairums politiķu par tādu uzskata partijas līderi Solvitu Āboltiņu. Politiķi kuluāros spriež, ka valdības veidošanā priekšā vēl ir smagas sarunas, jo skaidru vienošanos neesot par pašiem konceptuālākajiem jautājumiem - gan par koalīcijas sastāvu, gan par skaidru atbalstu iespējamam premjera amata kandidātam un portfeļu sadali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas