Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vienotībā līdz novembrim varēs izvirzīt kandidātus EP vēlēšanām

Vienotība domes sēdē sestdien vienojās par termiņiem un kārtību kandidātu izvirzīšanai nākamgad gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Līdz 1.novemrbim partijas nodaļas un valde varēs izvirzīt EP saraksta kandidātus, tad līdz 15.novembrim šie pieteikumi tiks apkopoti un iesniegti partijas birojā, aģentūrai LETA pastāstīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Savukārt 25.novembrī partijas valde no pieteiktajiem kandidātiem izvirzīs EP saraksta līderi. Tad darbu sāks komisija, kas sarindos pārējos EP deputātu kandidātus, - to paredzēts izdarīt līdz janvāra vidum. Vienotības sarakstu EP vēlēšanām apstiprinās partijas dome, un paredzēts, ka tas notiks 25.janvārī, norādīja Kampars.

Kampars uzsvēra, ka sestdien netika runāts par personālijām un iespējamiem deputātu kandidātiem.

Iepriekš neoficiālās sarunās gan Vienotības pašreizējie EP deputāti, gan arī citi partijas pārstāvji paredzēja, ka cīņa par vietām sarakstā būs ļoti nopietna. Visi pašreizējie Vienotību pārstāvošie EP deputāti - Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere - plāno kandidēt arī nākamgad gaidāmajās EP vēlēšanās. Tāpat vēlmi piedalīties EP vēlēšanās esot izteikuši arī citi Vienotības pārstāvji, tostarp pašreizējie frakcijas deputāti, kā arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks, liecina neoficiālā informācija.

Līdz šim partijas pārstāvji neoficiāli atzina, ka lielākā cīņa varētu notikt par otru vietu sarakstā, jo saraksta pirmo numuru plānots atvēlēt Kalnietei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas