Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VVD inspektori Ventas rumbā Kuldīgā atlaiž 530 nelikumīgi noķertos nēģus un līdaku

Valsts vides dienesta Kurzemes reģionālās vides pārvaldes (VVD) vides inspektori pie Ventas rumbas Kuldīgā konstatēja nelikumīgu nēģu ieguvi, pēc kā upē atlaisti 530 nēģi un līdaka. Pašlaik ir nēģu un līdaku nārsta laiks un to ieguves liegums. Zivju resursiem nodarītie zaudējumi par nelikumīgo lomu, ja vainīgos būtu izdevies notvert, varētu pārsniegt 21 tūkstoti eiro. VVD izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi ziņoja par šo pārkāpumu.

2021. gada 28. martā VVD inspektori saņēma informāciju no Kuldīgas pilsētas pašvaldības policijas par iespējamu nelikumīgu nēģu ieguvi pie Ventas rumbas, jo garāmgājēji ziņojuši par upē pamanītu zvejas rīku. Inspektoriem ierodoties norādītajā vietā un veicot tās pārbaudi, izdevās izcelt nēģu ieguvei paredzēto zvejas rīku, kurā atradās liels daudzums nēģu un viena līdaka. Uz vietas, nosverot lomu kopā ar ieguves rīku, konstatēts, ka murdā bijuši aptuveni 53 kilogrami nēģu. Inspektori noteica, ka murdā atradās 530 nēģi un līdaka – lomu uzreiz atlaida upē, nelikumīgais zvejas rīks izņemts un to iznīcinās.

Tā kā no 1. februāra līdz 31. jūlijam Ventā ir nēģu zvejas liegums, tad par katru nelikumīgi noķertu nēģi zivju resursiem nodarīto zaudējumu apmērs ir 40 eiro. Ja vainīgais tiktu notverts, tad valstij atlīdzināmie zaudējumi par nēģu lomu kopā būtu 21 200 eiro, bet par līdaku 145 eiro. Administratīvais sods par zvejas pārkāpumu ir naudas sods fiziskajai personai līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai — līdz 4300 eiro. Ja zivju resursiem nodarītie zaudējumi  pārsniedz piecas minimālās valstī noteiktās mēnešalgas, kas šobrīd ir 2500 EUR, tad kaitējums tiek uzskatīts par būtisku un par šādu pārkāpumu var tikt uzsākts kriminālprocess.

VVD inspektori zivju pavasara migrācijas un nārsta laikā veic pastiprinātu kontroli Latvijas iekšējos ūdeņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas