Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vēl piecos novados konstatēti saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Pēdējā diennaktī jaunas saslimšanas ar Covid-19 konstatētas vēl piecos novados – Ropažu, Lielvārdes, Mazsalacas, Beverīnas un Priekuļu, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) dati.

Šajās piecās pašvaldībās ar Covid-19 saslimušie līdz sestdienai vēl nebija konstatēti. 

Visvairāk saslimušo ir Rīgā – 356 rīdziniekiem ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Sestdien Rīgā konstatēti astoņi jauni inficēšanās gadījumi.

Jūrmalā saslimušo skaits sestdien palielinājies par vienu pacientu, tādējādi Jūrmalā patlaban zināms par 32 inficētajiem. Savukārt Jelgavā inficēto skaits samazinājies par vienu pacientu, līdz ar to inficēto skaits šajā pilsētā ir 22.

Līdz šim Covid-19 konstatēts 63 pašvaldībās – Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mārupes, Mazsalacas, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Vēl aizvien visvairāk saslimušo konstatēts no 30 līdz 39 gadus veco iedzīvotāju vidū, un pēdējās diennakts laikā šajā vecuma grupā atklāts viens jauns inficēšanās gadījums, kopējam skaitam palielinoties līdz 160. Tikmēr vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem aizvadītajā diennaktī atklāti trīs sasirgušie. Šajā vecumā ar Covid-19 saslimuši kopumā 126 iedzīvotāji.

Vecumā virs 60 gadiem noteikti 124 sasirgušie, kas ir par desmit vairāk nekā iepriekšējā diennaktī, bet vecumā no 50 līdz 59 gadiem noteikti par diviem saslimušajiem vairāk, un tagad tādu ir 103. 

Joprojām ar Covid-19 vismazāk slimo bērni, kā arī jaunieši vecumā līdz 19 gadiem – neviens saslimušais šajās abās grupā pēdējās diennakts laikā nav nācis klāt. Abās šajās grupās kopā līdz šim konstatēti 36 ar Covid-19 saslimušie – 14 vecumā līdz deviņiem gadiem un 22 vecumā no desmit līdz 19 gadiem.

Jau ziņots, ka sestdien konstatēts 21 jauns Covid-19 saslimšanas gadījums, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 651 cilvēkam, liecina SPKC apkopotie dati. Aizvadītajā diennaktī veikti 418 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 28 214 analīzes.

Patlaban 43 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 41 ar vidēju slimības gaitu, bet divi – ar smagu slimības gaitu.

Kā vēstīts, SPKC svētdien saņēmis divus ziņojumus par mirušiem cilvēkiem, kas bija inficējušies ar Covid-19. Līdz ar to kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci cilvēki, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

 

Top komentāri

Prozīt!
P
Šoreiz zaķim kabatā Covid19! Nevis olas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas