Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Situāciju Ogrē atzīstot par nepieņemamu, premjers aicinās Sprindžuku iesaistīties tās risināšanā

Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) situācija Ogrē "nav pieņemama", un premjers aicinās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku (AS) izskatīt šo lietu pēc būtības.

Situācijas attīstība Ogres pašvaldībā Kariņam nav saprotama un nav pieņemama, un reģionālās attīstības ministram ir jāiesaistās un šis jautājums ir jāizskata pēc būtības, pauda premjers.

"Mēs esam demokrātiska valsts, un demokrātiskās valstīs ir zināma lietu secība un lietas, kuras var un kurām vajag notikt, un ir arī tādas, kas nav vēlamais virziens," tā uz jautājumu par notikumiem starp Ogres pašvaldību un Ogres muzeju atbildēja Kariņš.

Savukārt Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš uzskata, ka tas ir samilzis konflikts starp Ogres novada priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA) un Ogres muzeja vadītāju, kam nav izdevies rast risinājumu. ''Šādiem konfliktiem nevajadzētu rasties pašvaldībās, un katrai iesaistītajai pusei ir paškritiski jāizvērtē sava līdzšinējā rīcība, nostāja un jāsaskata savas kļūdas,'' sacīja Klotiņš.

Jau vēstīts, ka jau dažus mēnešus izveidojies konflikts starp Ogres pašvaldības un Ogres muzeja pārstāvjiem.

Īsi pirms Ogres novada domes šodienas ārkārtas sēdē, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteikusi darbu, aģentūru LETA informēja direktore.

Kā vēstīts, tiesībsargs, vērtējot Ogres novada pašvaldības lēmumu februārī aizliegt "Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrībai" plānoto sapulci, kuras mērķis bija paust atbalstu Ogres vēstures un mākslas muzejam un tā darbiniekiem, secinājis, ka pastāv pamatotas bažas par veidu, kādā Ogres pašvaldība ierobežo iedzīvotāju pulcēšanās brīvību.

"Progresīvo" Saeimas frakcija aicinājusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku (AS) no amata atstādināt Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA).

Intervijā Latvijas Radio Sprindžuks iepriekš vērtēja, ka situācija Ogrē ir dīvaina un "kaut kas nav īsti kārtībā", ja reiz konfliktsituācija turpinās tik ilgu laiku, tomēr viņš nesaskata pamatu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai iejaukties šādu lokālu jautājumu risināšanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas