Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siguldas novada pašvaldība 73 skolēniem stipendijās par sasniegumiem mācībās izmaksās vairāk nekā 20 000 eiro

Siguldas novada pašvaldība 73 skolēniem stipendijās par augstiem sasniegumiem mācībās izmaksās vairāk nekā 20 000 eiro no pašvaldības budžeta, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane.

Šī mācību gada pirmajā pusgadā stipendijas saņēma 39 audzēkņi, bet otrajā pusgadā tās saņems 73 skolēni, tajā skaitā 53 skolēni Siguldas Valsts ģimnāzijā, 12 skolēni Siguldas pilsētas vidusskolā, seši skolēni Krimuldas vidusskolā un divi skolēni Mālpils vidusskolā.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sigita Upmale uzskata, ka stipendijas, kas paredzētas centīgākajiem vidusskolēniem, rada motivāciju skolniekiem pierādīt sevi un uzdrošināties vairāk. Tai pat laikā tās ir reālas finanses, ar kurām audzēkņi mācās rīkoties - plānot, kur un kā tērēt šo ikmēneša naudu.

Stipendijas tiek piešķirtas, lai motivētu Siguldas novada pašvaldības vidējās izglītības iestāžu 10.-12.klašu skolēnus paaugstināt mācību sasniegumus un sekmētu 9.klašu absolventu vēlmi turpināt mācības Siguldas novada vidējās izglītības iestādēs. Stipendiju skolēnam piešķir vienam semestrim, bet to pārtrauc izmaksāt, ja audzēknis neattaisnoti kavē mācību stundas, pārkāpj izglītības iestādes iekšējās kārtības noteikumus vai izdara administratīvi sodāmu pārkāpumu, kā arī, ja pārtrauc mācības Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādē.

Stipendijas apmēru nosaka atkarībā no sekmju rezultātiem. 51,95 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas saņem skolēns, ja viņa vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī ir no 8 līdz 8,99 ballēm.

77,92 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas saņem skolēns, ja viņa vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī ir no 9 līdz 10 ballēm.

Augstākās stipendijas otrajā semestrī saņems 12 audzēkņi tajā skaitā septiņi Siguldas Valsts ģimnāzijā, pa diviem skolēniem Siguldas pilsētas vidusskolā un Mālpils vidusskolā - 2, kā arī viens Krimuldas vidusskolā, bet zemākās stipendijas saņems 61 skolēns, tajā skaitā 46 skolēni Siguldas Valsts ģimnāzijā, desmit skolēni Siguldas pilsētas vidusskolā un pieci skolēni Krimuldas vidusskolā.

Siguldas novada pašvaldība stipendijas par augstiem sasniegumiem mācībās piešķir kopš 2023.gada sākuma. 2022./2023.mācību gada otrajā pusgadā stipendijas saņēma 52 audzēkņi, 2023./2024. mācību gada pirmajā pusgadā stipendijas saņēma 39 audzēkņi, bet otrajā pusgadā - 73 skolēni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas