Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rundāles pilij par 11 000 eiro pirks barokālos svečturus

Rundāles pils atbalsta fonds iegādāsies barokālos svečturuse publisko pasākumu brīvā dabā dažādošanai, aģentūra LETA uzzināja fondā.

Projekta mērķis ir būtiski uzlabot izglītojošu un izklaides pasākumu brīvā dabā organizēšanu un palielināt iedzīvotāju interesi apmeklēt pasākumus. Lai paaugstinātu pasākumu kvalitāti, tiks iegādāti barokālie gaismas elementi - 72 svečturu statīvi -, kas radīs 18.gadsimta noskaņu un atmosfēru dažāda mēroga pasākumos, koncertos, festivālos brīvā dabā Rundāles novada teritorijā. 

Pasākumi ārpus pils telpām, kurus nepieciešams izgaismot ar dzīvu uguni, lai radītu īpašu sajūtu, kāda tā būtu bijusi 18.gadsimtā, būs pieejami Rundāles pils muzeja apmeklētājiem, novada iedzīvotājiem un citiem interesentiem. Senatnīgais apgaismes veids tiks izmantots kultūrvēsturiskos objektos, sniedzot priekšstatu par šo objektu nozīmību, piemēram Rundāles pils franču dārzā, Mežotnes pilskalnā un Svitenes muižas parkā.

Projekta kopējās izmaksas ir 11 616 eiro. Plānots, ka 10 454 eiro nodrošinās Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai, bet 1162 eiro - Rundāles pils atbalsta fonds.

 

Top komentāri

d
d
Kas pārdod?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas