Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ropažu dome atbalsta Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam

Šodien Ropažu novada dome atbalstīja Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam.

Lai gan saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu sākotnēji izskanēja rosinājums par visu Garkalnes pagasta pievienošanu ar Ādažu novadam, tomēr šodien Ropažu dome lēma par Garkalnes sadalīšanu, Baltezera ciemu atdodot Ādažu novadam, bet saglabājot Ropažu novadā citas teritorijas ap Baltezeru, piemēram, turīgos Priedkalnes un Bukultu ciemus.

Domes sēdē piedalījās arī Garkalnes pagasta iedzīvotāji, kuri asi iebilda pret, viņuprāt, nepareizu aptaujas datu interpretāciju, kā arī par nepietiekamu iedzīvotāju informēšanu par iespēju piedalīties aptaujā.

Šo iedzīvotāju ieskatā, esot jāņem vērā nobalsojušo iedzīvotāju paustais viedoklis.

Arī pirms domes sēdes tika izplatīta iedzīvotāju vēstule, kurā Baltezera iedzīvotāji aicināja Ropažu domi atbalstīt Garkalnes pagasta sadalīšanu.

Domes sēdes laikā iedzīvotāji izteica dažādus pārmetumus un aicinājumus, piemēram, nemaksāt nodokļus pašvaldībai. Pēc iedzīvotāju teiktā, pērn Garkalnes pagasta iedzīvotāji nodokļos novada budžetā iemaksājuši 21 miljonu eiro.

Izskanēja arī pārmetums kādreizējā Garkalnes novada domes deputātiem un mēram, kuri pēdējā brīdī esot nolēmuši citādi, nekā aptaujās pauduši iedzīvotāji, kuri nepārprotami pauduši atbalstu iecerei Garkalni pievienot Ādažiem. Garkalnes iedzīvotāji esot jutušies "uzmesti".

Papildus Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot Ādažu novadam vēl atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju.

Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.

Kā ziņots, Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants tiks nosūtīts Ādažu novada pašvaldībai.

Savukārt gala lēmumu pa Garkalnes pagasta sadalīšanu būs jāpieņem Saeimai.

No 30.oktobra līdz 28.novembrim notika Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna projekta publiskā apspriešana un iedzīvotāju aptauja. Tajā lielākā daļa aptaujas dalībnieku no Garkalnes pagasta pauda atbalstu pievienošanai Ādažu novadam. Trešdien Garkalnes iedzīvotāji izplatīja atklātu vēstuli, kurā aicināja ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas