Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmās instances tiesas spriedums Lembergam neliedz tiesības kandidēt pašvaldības vēlēšanās

Pēc pirmās instances tiesas notiesājošā sprieduma Ventspils politiķim Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) ir tiesības kandidēt pašvaldības vēlēšanās, izriet no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāves Lauras Zaharovas teiktā.

Atbildot uz jautājumu par Lemberga tiesībām kandidēt pašvaldību vēlēšanās, CVK pārstāve aģentūrai LETA skaidroja, - kamēr attiecībā uz Lembergu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums, tikmēr viņam ir tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās.

Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē, skaidroja Zaharova.

Tiesnese Irīna Jasone pirmdien žurnālistiem teica, ka Lembergam ir piemērota brīvības atņemšana un viņš ievietots ieslodzījuma vietā, līdz ar to, viņasprāt, Lembergam nav iespēju piedalīties domes sēdēs.

Pašvaldību vēlēšanas pašlaik paredzētas jūnija sākumā. Lembergam līdz pirmdienas sprieduma pasludināšanai bija piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus. Šis drošības līdzeklis gan neliedza viņam būt ievēlētam Ventspils pašvaldībā.

Līdz ar pirmdienas tiesas spriedumu minētais drošības līdzeklis ir atcelts, jo tiesa Lembergam piemēroja apcietinājumu.

Pašvaldību vēlēšanas pašlaik paredzētas jūnija sākumā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien koruptīvos noziegumos apsūdzētajam Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu.

Lembergs žurnālistiem paziņoja, ka pirmās instances tiesas pieņemto spriedumu pārsūdzēs, attiecīgi viņš prognozē, ka tālākie tiesas procesi aizņems vēl desmit gadus.

Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus atcelt. Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008.gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam, bet mājas arestā - no 10.jūlija līdz 2008.gada 22.februārim.

Tāpat tiesa nolēma, ka Lembergam jāmaksā apjomīgas naudas summas vairākiem cietušajiem.

Tiesa daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja.

Papildināta 4.- 6.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas