Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (10:20) - Portāls: Tukumā evakuē Rimi apmeklētājus un veikalu slēdz

Otrdienas vakarā ap 17.00, ievērojot Tukuma novada būvvaldes sēdē lemto, tika slēgts lielveikals Rimi Tukumā, Pasta ielā 14, vēsta portāls ntz.lv

Iemesls šādam lēmumam bija SIA ARA intellect tehniskās apsekošanas atzinums, kas domē tika saņemts 3. februārī un kurā teikts, ka avārijas zonā jumta sendvičpaneļi atrodas avārijas stāvoklī un ka nekavējoties nepieciešama jumta paneļu pastiprināšana ar papildus z profiliem.

Aculiecinieki portālam stāstījuši, ka Tukuma pašvaldības policija bloķēja ieejas lielveikalā un apmeklētājus neielaida, taču tiem, kas atradās veikalā, tika ļauts pabeigt iepirkšanos. Par lēmumu veikalu slēgt nekavējoties neizpratnē bija arī vairāku mazo veikaliņu pārdevēji. Par to, ka nepieciešams veikt remontdarbus, viņi bija dzirdējuši, bet tagad savus veikalus pametuši steigā. 

Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte – Kupre portālam Diena.lv skaidroja, ka tirdzniecības centrā Pasta ielā 14, ko apsaimnieko SIA RCH Managment un kurš pēc Tukuma būvvaldes lēmuma tika slēgts, Rimi nomā tirdzniecības telpas. "Lai arī neesam ēkas īpašnieki un apsaimniekotāji, paši veicam regulāras ēkas apsekošanas un drošības pārbaudes. Turklāt pagājušā gada beigās pasūtījām neatkarīgu ēkas būvkonstrukciju ekspertīzi, kuru veica SIA Būvniecības konsultants sadarbībā ar AI Engeneering," viņa informēja. 

Pēc ekspertīzes sertificēti būvinženieri I. Kirilovs, E.Morītis un A. Belosuvs sniedza atzinumu, ka ēkā var notikt tirdzniecība, taču ziemas laikā jāpievērš īpaša uzmanība sniega tīrīšanai. Saskaņā ar būvinženieru rekomendācijām, ēkas īpašnieks veic pastāvīgu sniega monitoringu un regulāru tā tīrīšanu.

Šī iemesla dēļ Būvvaldes lēmums par tirdzniecības centra slēgšanu Rimi Latvia bijis pārsteigums. Cilvēku drošība gan esot pirmajā vietā, tāpēc uzņēmums gatavs ciešā sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, ēkas īpašnieku un apsaimniekotāju veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

"Jau tuvākajā laikā ceram saņemt ēkas īpašnieka sniegto informāciju par nepieciešamo remotdarbu apjomu un termiņiem to īstenošanai. Veikals būs slēgts tik ilgi, kamēr būsim saņēmuši visu iesaistīto pušu apstiprinājumu par tirdzniecības centra drošumu," sacīja Ciemīte-Kurpe, piebilstot, ka Rimi Latvia nav saņēmis informāciju par citu centra nomnieku plānoto rīcību. 

Otrdien, 4.februārī, plkst. 21:04 publicētā ziņa papildināta ar Rimi Latvia komentāru pēdējās četrās rindkopās


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas