Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Otrdien visvairāk ar Covid-19 saslimušo konstatēts Rīgā, Valmierā un Jēkabpilī

No aizvadītajā dienā atklātajiem kopumā 697 Covid-19 inficēšanās gadījumiem gandrīz trešdaļa saslimušo konstatēts Rīgā, lielāks saslimušo skaits konstatēts arī Valmieras un Jēkabpils novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Rīgā ir konstatēti 219 jauni saslimušie, bet 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 1646 cilvēki.

Valmieras novadā aizvadītajā dienā atklāti 35 jauni inficētie, Jēkabpils novadā - 32, Daugavpilī -27, Ogres novadā - 23, Jelgavā - 22, Ķekavas novadā - 20, Liepājā un Talsu novadā - katrā 19, Mārupes un Ropažu novadā - katrā 18, Līvānu novadā -17, Jūrmalā, Siguldas un Smiltenes novadā - katrā 16, bet virknē citu pašvaldību reģistrēts mazāks jaunu saslimušo skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 1646, Valmieras novadā - 254, Daugavpilī - 229, Jēkabpils novadā - 225, Talsu novadā - 184, Jelgavā - 160, Ropažu novadā - 154, Jūrmalā 139, bet Kuldīgas novadā - 125 iedzīvotāji.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021.gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 284,11 gadījumi.

19 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp astoņās tiek pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis 100 000 iedzīvotājiem ir Līvānu, Smiltenes, Jēkabpils, Talsu, Valmieras, Ropažu, Kuldīgas, Valkas, Rēzeknes, Aizkraukles, Balvu un Siguldas novadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas