Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nākamgad par gandrīz 21% varētu augt siltuma tarifs Jēkabpilī

No nākamā gada 1.janvāra Jēkabpilī sagaidāms siltumenerģijas tarifa pieaugums, kas varētu sasniegt teju 21%, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA Jēkabpils siltums.

Uzņēmumā skaidro, ka, sākot 2021.gada apkures sezonu, esošo siltumenerģijas tarifu Jēkabpilī izdevās saglabāt, taču, būtiski pieaugot dabasgāzes cenai, palielinoties iepirktās siltumenerģijas cenai un mainoties pārdotās elektroenerģijas cenai, nav iespējas saglabāt esošo tarifu.

Jēkabpils siltums ir pieņēmis lēmumu un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegts tarifa projekts, kas paredz, ka no 1.janvāra siltumenerģijas tarifs būs 65,52 eiro par megavatstundu, kas ir par 20,84% augstāks nekā spēkā esošais siltumenerģijas tarifs - 52,22 eiro par megavatstundu. Tarifs nav mainījies kopš 2018.gada.

Uzņēmums informē, ka arī jaunais tarifs var tikt mainīts vairākas reizes.

Jēkabpils siltums izprotot iedzīvotāju satraukumu augošā siltumenerģijas tarifa dēļ, ņemot vērā arī saspringto situāciju ar Covid-19. Lai iespēju robežās mazāk izjustu siltumenerģijas tarifa kāpumu, uzņēmums aicina apsaimniekotājus rūpīgi izvērtēt un pareizi ieregulēt ēku individuālos siltummezglus, pārskatot uzstādītos temperatūru režīmus. Tāpat iedzīvotāji tiek mudināti aktīvi izteikt vēlmi apsaimniekotājam par vēlamo temperatūru režīmu mājoklī, tādā veidā ekonomējot siltumenerģiju, jo katra temperatūras grāda izmaiņas ietekmē arī siltumenerģijas rēķinu.

Siltuma ražotājs arī pateicas siltumenerģijas lietotājiem, kuri savlaicīgi veic samaksu par patērēto siltumenerģiju un cer, ka siltumenerģijas tarifa pieaugums būtiski neietekmēs iedzīvotāju spēju norēķināties par saņemto pakalpojumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas